ŞUBEMİZDE EDEBİYATIN DİNAMİZMİ VE İMKANLARI KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Ocak 2023

Modern Kürt edebiyatının bilinen iki ismi H. Kovan Baqî ve Sîdar Jîr 21 Ocak 2023, Cumartesi günü Şubemizde  "Edebiyatın Dinamizmi ve İmkanları" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Cumartesi günü saat 13.30'da gerçekleşen söyleşide edebiyatçı H. Kovan Baqî ve Sîdar Jîr konuşmacı olarak katıldılar.

Etkinliğe katılan yazarlardan Kovan Baqî edebiyatın kendi iç dinamizmi ve imkanları üzerine konuşmasını yaparken Sîdar Jîr ise edebiyatın kendi dinamizminin ve imkanlarının etkili bir şekilde kullanılması durumunda toplumsal hayata nasıl etki edebileceği noktası üzerinde durdu.

Baqî, dilin imkanlarının edebiyatın dinamizmine nasıl etki ettiğine dikkat çekerken Jîr, ayrıca edebiyatın toplumların dönüştürülmesinde kullanılan bir araç olması rolü üzerinde de durdu. Sîdar Jîr, bu yüzden okuduğumuz metinlere çok da masum metinler olduğu gözüyle bakmamamız gerektiğini vurguladı.

Şubemizde 2 saati aşkın bir süre devam eden söyleşiye/etkinliğe dinleyicilerin ilgisi ve etkinliğe aktif katılımları dikkat çekti.

Etkinliğin sonunda şube eşbaşkanlarımız Fatime ANIK KAVAKLI ve Hüseyin KARAHAN, katılan edebiyatçılara katılımlarından dolayı teşekkür belgelerini sunarken, yazarlar da okurları için kitaplarını imzaladılar.