ŞUBEMİZDE EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI YAPILDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Ocak 2019 - 14 Ocak 2019

ŞUBEMİZDE EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI YAPILDI

Şube Eğitim/ Seminer planlamalarını yapmak, alternatif eğitim ve seminerler düzenlemek amacıyla bir araya gelinip Şube Eğitim çalışma grubu oluşturuldu.

TMMOB MMO Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliğinde (R.G. 22 Kasım 2001 tarih ile 24591 sayı) de belirtildiği gibi; Ülke ve toplum yararları doğrultusunda meslek alanlarıyla ilgili denetimin yapılabilmesi için ön koşul olan uzman üyelerin tanımlanması, üyelerin mesleki ve bilimsel çalışmalarına, yaptıkları işlere ve tamamlayıcı eğitimlerine dayanan uzmanlıklarının Makina Mühendisleri Odası tarafından belirlenmesi, belgelendirilmesi ve uzman üyelerin kamuoyuna önerilmesinin sağlanması amacıyla eğitimler düzenlemektedir.

  •  Düzenlediğimiz bu eğitimlerle ilgili yeni alanlar Oda merkezimiz ve bazı şubeler tarafından yapılmakta bu eğitimlerin sayısı arttırılmaktadır (Bkz. Ek-1 MİEM Faaliyetler Son Durum Bilgilendirme ). Şubemizde düzenlediğimiz eğitim yelpazesi çok geniş olmamakla birlikte eğitmen konusunda da yeterli alt yapıyı oluşturamamaktayız. Ayrıca alt uzmanlık alanlarımızla ilgili seminer kapsamında yapılan çalışmalar yetersiz olup, üyeler tarafından gerekli ilgiyi göremiyor. 
  •  Meslek İçi Eğitim Merkezinin kuruluşundan bugüne Birlikte üretme, Birlikte Karar alma, Birlikte Yönetme anlayışı içinde yapılan çalışmalarının bir ayağını da şubemizde üyelerimizle birlikte geliştirme amacıyla bu çalışma grubunun oluşturulmasının önemli olduğunu düşünmekteyiz.
  • Oda-Üye örgütlülüğünü geliştirmek için eğitim ve seminerlerin daha aktif hale getirmek Oda çalışma ilkelerini ve TMMOB mesleki davranış ilkelerinin Üyelere iyi aktarımı için çalışmalar yapılacaktır.
  • Şube Üyelerimizden eğitim verebilecek Üyelerimizin tespit edilmesi, eğitim ve eğitmen kriterlerinin gözden geçirilmesi;

Hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.