ŞUBEMİZDE SEÇİM GÜVENLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VE SANDIK MÜŞAHİTLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Haziran 2018

Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu, Oy ve Ötesi işbirliğiyle 9 Haziran 2018 tarihinde Şube Eğitim Salonumuzda Seçim Güvenliği Bilgilendirme Semineri ve Sandık Müşahitliği Eğitimi verildi.

Etiklik ve Oy ve Ötesi çalışmalarına ilişkin Yasemin Bektaş Sarıkaya'nın yaptığı açıklama şöyle;

Oy ve Ötesi 24 Haziran’da sandık başında!

Türkiye’de adil, güvenilir ve şeffaf bir seçim ortamı yaratılması için kurulduğu günden bu yana her seçimde sorumluluk alan Oy ve Ötesi Derneği, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için de 81 ilde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 

Oy ve Ötesi kurulduğu 2014 yılından bu yana, seçim süreçlerinde oy kullanma ve oylara sahip çıkmanın ötesinde sivil toplum alanına katkıda bulunmak misyonu ile üç farklı alanda çalışıyor: Gönüllü sandık gözlemcisi organizasyonunu sürekli olarak büyütüyor ve etkinleştiriyor, seçim sistemindeki aksaklıkların giderilmesine yönelik bir baskı grubu oluşturuyor ve son olarak da sosyal ağını güçlendirmek için kapsamlı çalışmalar yürütüyor.  

Yola Çıktık Geliyoruz: Hedef 81 il

200.000’in üzerindeki gönüllüsüyle, seçimlerin Türkiye genelinde şeffaf ve demokratik bir biçimde gerçekleştiğinden emin olmak için şimdiye kadarki seçimlerde 45 il ve 162 ilçede varlık gösteren Oy ve Ötesi Derneği, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesi “Geleceğin Varsa Sandık Burada” sloganıyla sandık gönüllüsü kayıtlarını başlattı. Yola çıktık geliyoruz diyen Oy ve Ötesi bölge sorumluları bölge, il ve ilçe bazında kapsamlı çalışmaları ile 81 ilde sandık gözlemcisi yerleştirmeyi hedefliyoruz dedi.

81 il ziyaretinin yanında eş zamanlı devam eden çalışmalarında Oy ve Ötesi gönüllüleri sandık güvenliği, oy kullanımında ve sayımında dikkat edilmesi gerekenler, hukuki süreçler gibi bir çok konuda eğitimler veriyor. 

9 Haziran tarihinde Diyarbakır’da Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu Oy ve Ötesi işbirliğiyle gerçekleşen eğitime katılan Oy ve Ötesi eğitmenleri  “Tüm Türkiye’yi karış karış geziyor ve her ilde eğitimler düzenliyor. Diyarbakır eğitimlerimizde gönüllülerimiz ile bir araya geldik ve birlikte çalışma fırsatı da bulduk. Geçmiş seçimlerde olduğu gibi bağımsız sandık gözlemcisi (müşahit) organizasyonu yapmaya devam ediyoruz. Diyarbakır Oy ve Ötesi gönüllüleri ile bu seçimde de sandıkların başındayız” dedi.

Oy ve Ötesi Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Elif Soytürk: “Oy ve Ötesi olarak, seçim ve sandık güvenliğinin, hesap verebilirlik ve şeffaflık gibi en temel demokratik ilkeler çerçevesinde sağlanmasına katkı vermek için tüm gönüllülerimizle 6 seçimdir Türkiye’nin dört bir yanında görev başındayız. Sandık görevi için gönüllü kayıtlarımızı 30 Mayıs Cuma günü açtık. İlk iki saat içerisinde 2200 kişi kaydoldu ve böylelikle son beş senenin rekor kayıt sayısına ulaşmış olduk. Çalışmalarımızın karşılık bulması ve her seçimde daha fazla sayıda bilinçli vatandaşa ulaşabiliyor olmamız bizler için çok sevindirici. Demokratik bilinç ve vatandaşlık görevi çerçevesinde oyuna sahip çıkmak isteyen her görüşten, her kesimden ve tamamen gönüllü vatandaşları siyasi görüşlerinden bağımsız olarak bu sürecin bir parçası olmaya davet ediyoruz” dedi. 

Yeterli ve Dengeli sandık kurulları için “Öncelik Haritası” hazırlandı

Oy ve Ötesi bu seçimde, geçmiş seçimlerde yeterli ve dengeli sandık kurullarının bulunmadığı bölgelerde öncelikli olmak üzere daha güçlü bir varlık göstermeyi hedefliyor. 24 Haziran seçimlerinde tüm illerden kayıt almayı, yeterli sayıda başvuru alındığı ölçüde tüm sandıklar için müşahit organizasyonu yapmayı hedefleyen Oy ve Ötesi Derneği, yeterli ve dengeli sandık kurulları ile müşahidin bulunmadığı ve seçmen sayısının yüksek olduğu ilçeleri müşahide öncelikli olarak ihtiyaç duyan ilçeler olarak tespit etti ve gönüllülerin, müşahit ihtiyacının en yüksek olduğu ilçeleri görerek kolayca seçim yapabilmesi için “Öncelik Haritası” uygulamasını kullanıma sundu. Gönüllüler diledikleri takdirde bu haritadaki öncelikli ilçeleri seçerek müşahitlik görevi üstlenebilecek.

 

"Türkiye Öncelik Haritası”nı incelemek için tıklayınız: https://oyveotesi.org/harita/index.html  

Müşahit kaydınızı yapmak için tıklayınız: sandik.oyveotesi.org    

Müşahit olmak dışında Oy ve Ötesi'ne farklı alanlarda destek olabileceğinizi düşünüyorsanız www.oyveotesi.org adresini inceleyebilirsiniz. 

Oy ve Ötesi'ne contact form adresine e-posta göndererek veya Oy ve Ötesi sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Yasemin Bektaş Sarıkaya

GSM: 05342402211

Email: contact form

Web: PiArFaktori