TMMOB HEYETİNDEN DEMOKRASİ NÖBETİ’NE DAYANIŞMA ZİYARETİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Eylül 2019

Halkın iradesine kayyum atayanlara karşı TMMOB Başkanı Emin Koramaz, TMMOB'ye bağlı Odaların Başkanları ve TMMOB Diyarbakır İKK bileşenlerinin Başkan ve Yöneticileri Diyarbakır'da görevden alınan belediye başkanlarına destek ve dayanışma ziyaretinde bulundular.

Heyet adına bir konuşma yapan TMMOB Başkanı Emin Koramaz, halkın kayyumlara karşı direndiğini belirterek, “Bu halk bunu asla affetmeyecektir" dedi.  Koramaz, halkları gasp edilen eşbaşkanlar ile dayanışma içinde olacaklarını belirterek, "Siyasi karar alarak kayyum atayanlar, seçim öncesi kayyum tehdidinde bulunmuştu. Bu demokrasi tarihine vurulmuş bir darbedir. Bu halk bunu asla affetmeyecektir. Bu halk buna karşı direniyor. 31 Mart’ta bu direniş görüldü. Bu tek adam uygulamalarına bu halk izin vermeyecektir" dedi. Koramaz, yıllardan beridir demokrasi için gösterdikleri direnişi, kayyum atamalarına karşı da vereceklerini söyledi. 

Heyet temsilcileri demokrasi nöbetinde 10 dakikalık oturma eyleminin ardından Dört Ayaklı Minare'ye geçerek Tahir Elçi anısına karanfil bıraktılar. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz burada yaptığı açıklamada barışın önemine dikkat çekerek Türkiye'de barış istemenin bir bedeli olduğunu belirterek, barış isteyen akademisyenlerin ve meslek odaları yöneticilerinin tutuklandığını, Tahir Elçi'nin ise barış isteme bedelini yaşamıyla ödediğini kaydetti. Tahir Elçi'nin insan hakları savunucusu ve çalışmalarıyla ilham kaynağı olduğunu dile getirdi.

Koramaz, "Tahir Elçi, burada vurulurken elinde tutuğu yazıda 'İnsanlığın tarihine sahip çık' yazıyordu. İnsanlığın bizlere bıraktığı en büyük miras barıştır. Barışa sahip çıkmak, kültüre, tarihe, insana, yaşama sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Koramaz, ülkenin mühendisleri ve mimarları olarak kültürel dokunun korunmasından, tüm dünya insanlarının barış içerisinde yaşamasından yana olduklarını dile getirdi ve heyetin dayanışma ziyareti programı son buldu.

 

Kaynak: MA