MÜHENDİSLİK-MİMARLIK ÖYKÜLERİ IV KİTABINDA YER ALACAK ÖYKÜLER

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Aralık 2008 - 04 Temmuz 2017

“TMMOB 40. Dönem Çalışma Programı’nda yer alan Mühendislik-Mimarlık Öyküleri IV kitabında yer alabilecek öykülerin derlenmesi için çalışma yapılması” hakkındaki TMMOB’nin ilgi yazısı ektedir.

"TMMOB 40. Dönem Çalışma Programı'nda yer alan Mühendislik-Mimarlık Öyküleri IV kitabında yer alabilecek öykülerin derlenmesi için çalışma yapılması" hakkındaki TMMOB'nin ilgi yazısı ektedir.

Ayrıntılı bilgiye yazının devamında ulaşabilirsiniz.

 

 

 
TMMOB

İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETERLİĞİ'NE

Bilindiği gibi, TMMOB‘nin kuruluşunun 50.yılında, Türkiye‘de gerçekleştirilmiş ve önemli başarılar içeren sektörlerin oluşumu, sanayi kuruluşlarının kurulması-gelişimi, saha uygulamaları gibi bazı mühendislik ve mimarlık öykülerinin teknik detaylardan uzak, konuya uzak kişilerin de anlayabileceği bir dille anlatıldığı "Mühendislik-Mimarlık Öyküleri-I", "Mühendislik-Mimarlık Öyküleri-II" ve "Mühendislik-Mimarlık Öyküleri-III" kitapları yayınlanmış ve dağıtımları yapılmıştır.

 Türkiye‘de gerek sektörlerin oluşumu, gerek fabrikaların kurulması ve gerekse bu işletmelerde yapılan uygulamalar büyük başarılar içermektedir. Ancak bunların pek çoğu bilinmemektedir ve üretimin iyice geri plana itilmesi ile artık mühendislik ve mimarlık alanında başarılı uygulamalar iyice unutulmaya başlanmıştır. Oysa o gün o koşullarda yapılanların bilinmesi, hem moral olarak ve hem de gelişimde üretimin ne denli gerekli olduğunun gösterilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır.

 Başarı öykülerini kamuoyu ile paylaşmak, TMMOB‘nin kimliği ve savunduğu ilkelerin daha iyi anlaşılması için de önemlidir.

 Buna göre, TMMOB 40.Dönem Çalışma Programı‘nda da yer alan ve Mayıs 2004‘de,  Mayıs 2006‘da ve Mayıs 2008‘de basılan ilk üç kitaba benzer bir formatta,  "Mühendislik-Mimarlık Öyküleri-IV" kitabında yer alabilecek öykülerin derlenmesi için çalışmalar yapılması ve konunun üyelerinize duyurulması ile varsa yayınlanmasını istediğiniz mühendislik-mimarlık öykülerinin Birliğimize iletilmesi konusunda gereğini rica ederiz.

 

Saygılarımızla,

 

 
N.Hakan GENÇ

Genel Sekreter