BİRLİK VE DAYANIŞMA KOKTEYLİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Ocak 2009

25 Ocak 2009 Pazar günü 17.30 - 19.30 saatleri arasında Özgüven Restaurantta gerçekleştirilen Birlik ve Dayanışma Kokteyline üyelerimiz ve davetliler katılarak sohbet edip hoşça vakit geçirdiler. Çok sayıda oda üyesi ve davetlinin katıldığı kokteylde Şube Başkanımız R. Erhan Kutlu konuşma yaptı. Konuşmasında; Kokteyle katılan üyelerimizle beraber olmaktan duyduğumuz keyfi ve mutluluğu belirterek yeni yılda yönetim kurulumuza verdiğiniz destek ve güvene teşekkür etti. Şube Yönetim Kurulu Başkanımız R. Erhan KUTLU'nun Birlik ve Dayanışma Kokteylinde yapmış olduğu konuşma yazının devamındadır.

         Sevgili Arkadaşlar, Değerli Oda Dostları, Sayın Basın Emekçileri
        

         Şubemizin düzenlemiş olduğu Birlik, Beraberlik ve Dostluk Kokteylimize hoş geldiniz. Yönetim Kurulumuz ve Şahsım adına hepinizi saygı, sevgi ve dostlukla selamlıyorum.
         Yeni bir yılın başlangıcında sizlerle burada beraber olmaktan duyduğumuz keyif ve mutluluğu öncelikle belirtmek istiyorum.

       Sevgili Arkadaşlarım

       Geçtiğimiz yıl başlangıçta finansman piyasalarında patlayan ve kapitalizmin gerçek yüzünü tüm çıplaklığı ile sergileyen olağanüstü ekonomik kriz, reel sektörü de içine alarak büyümeye devam ediyor. Ülkemizde de bu krizin etkileri gittikçe acı bir şekilde hissedilmektedir. Günümüzde yaşanan bu büyük krizin derinliğinin 4.5-5 trilyon doları bulması beklenmektedir. Sermayenin sorunları sürekli tartışılır ve kurtarmak için devletlerin müdahale etmesi istenirken, krizden en çok etkilenen emekçilerin ve işsizlerin sorunları ne yazık ki tartışılmamaktadır.

       Sevgili Arkadaşlarım
 
      Eşitsizliğin olduğu her yerde kriz olur ve yaşanır. Ülkemizde kiriz deyince ilk önce emekçinin işten çıkarılması akla gelmektedir. Bizler ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuzlukların beklenen bir şey olduğunu,  emperyalizm ve onun bölgelerdeki, ülkelerdeki çıkar ortakları var olduğu sürece bu karanlık tablonun süreceğini biliyoruz. İnsanımız,  kendisine dayatılan tüm bu olumsuzlukları ya yaşamaya devam edecek ya da emekten, özgürlükten, adaletten, eşitlikten, demokrasiden, laiklikten, bir arada kardeşçe yaşayan, üreten  Türkiye'den yana taraf olarak güç birliği yaparak yan yana durup ve birlikte mücadele ederek başka bir yaşam, başka bir Türkiye, başka bir dünya yaratacaktır.
          

         Sevgili Arkadaşlarım

       Önemli bir konuya da bir daha değinmek istiyorum. Daha önceki konuşmamda önümüzde yerel seçimler olduğunu, bunun bir fırsat olduğunu, halkımızın ve ülkemizin çıkarlarını ön planda tutan siyasi yapıların güç birliği yaparak iktidar olmasının çok önemli olduğunu vurgulamıştım. Ancak bu güç birliğinde kişisel ve politik çıkarların bir yana bırakılarak katılım ve temsiliyetin ön planda tutulması gerektiğini belirtmiştim. Ne yazık ki kentimizde yaşanan son gelişmeler bizi yine haklı çıkarmış, yerel seçimlere yönelik, proje üretmeyen, halkın sorunlarını göz ardı eden,  kişilere ve partilere odaklı siyasi yapılar oluşmaktadır. Biz hala önümüzde vakit olduğunu düşünerek sorumluluk alan kişi ve kuruluşları sağ duyulu olmaya ve güç birliği yaparak seçimlere gitmenin yollarını açmaya davet ediyoruz.

         Sevgili Arkadaşlarım
 
        Umutların yeşerdiği, beklentilerimizin gerçekleştiği, barışın, sevginin, hoş görünün hakim olduğu, ülkemize ve halkımıza yeni kazanımların getirmesi istemiyle yeni yılınızı kutlar, başka bir etkinliğimizde buluşmak üzere, aydınlık, sağlıklı, mutlu ve güzel günleri hep beraber yaşamak dileği ile hepinize saygılar sunarım.