DİFÜZÖRLER VE KANAL EKİPMANLARI SEÇİM PROGRAMI KULLANIMI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Ocak 2019

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Eskişehir Temsilciliği ile Şubemizin  ortaklaşa düzenlediği Difüzörler ve Kanal Ekipmanları Seçim Programı Kullanımı Semineri Şubemiz Eğitim  Salonunda 09 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirildi.  

Konunun öneminden söz eden Makina Mühendisi Numan Şahin, şunları söyledi:  “Difüzörler genelde sektörümüzde basit kanal ekipmanları çok basite alınan bir konu. Artık yaklaşık yüzde 90 zamanımızı kapalı yerlerde geçiriyoruz. İş binalarında, sinemalarda, eğitim alanlarında, AVM’lerde, evimizde, hastanede yani nereye gitsek hep kapalı mekanlarda geçiriyoruz. Bu içeride geçen zaman içerisinde de ihtiyacınız olan havayı, iyi bir oksijen alabilmemiz lazım ve bunun da kış ve yaz şartlarına göre konforlu olması gerekiyor, bu önemli. Bu havayı temin etmemiz için de genelde eskiden beri merkezi klima sistemlerimiz var bunlar çeşitlendirildi.”

Şahin, Difüzör’ü şöyle tanımladı: “Merkezi klima santrallarına baktığınız zaman bunların ruf takma üniteleri var, soğutma kuleleri olanları var, klima santraları var bir sürü ısıtma kanalları var bizim görmediğimiz, biz bir tek menfez dediğimiz difüzörü görüyoruz. Ben menfez demiyorum çünkü menfez sadece delikli bir ızgara gibi geliyor bana. Difüzyon etkisi olan, yani havayı istediğimiz yere atmasını beklediğimiz ürüne biz difüzör diyoruz.”

Makina Mühendisi Numan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Merkezi klima santralari çok hacimli yani içinde bölüntüler çok mesela bir AVM’yi düşünün içinde bir sürü mağazalar zinciri var hepsinin ihtiyaçları gireni çıkanı farklı. Isı ve soğutma ihtiyaçları da değişiyor. Makinalar, bilgisayarlar her şeyi aydınlatma çalışıyor bir de yalıtımlar çok iyi geliştiği için bu sefer ısıtmadan çok soğutmaya çok para harcar hale geldik ve böyle olunca da daha ekonomik soğutma daha önem kazanmaya başladı. Bütün bunların içerisinde her aşamada fanından tutun da, serpantininden, her aşamada enerji tasarrufu yapabilecek biz dizi önemler çıkmaya başladı. Frekans kontrollü klimalı santrallar hepsi bunların birer ürünü. Demek ki biz difüzörleri, klima santralı olan uygulamalarda kullanıyoruz.”