ESKİŞEHİR EMEK VE EKMEK MECLİSİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İMZA KAMPANYASI SONA ERDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Haziran 2008

Eskişehir'de uygulanan ekmek zammına karşı oluşturulan ve TMMOB, Makina Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası'nın da içinde bulunduğu "Eskişehir Emek ve Ekmek Meclisi"nce kısa bir süre önce başlatılan ekmek zamlarının geri çekilmesi için ve AKP Hükümetinin zam politikalarına karşı halkın tepkisini örgütlemek için düzenlenen imza kampanyası bugün (12 Haziran 2008) saat 12:30 'da Hamamyolu mevkiinde sona erdirildi.

Hamamyolunda oluşturulan imza standında toplanan halk, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezine doğru yürüyüşe geçti. Demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, meslek birlikleri ve sendikaların destek verdiği zam karşıtı yürüyüş Kültür Merkezi önünde son buldu. "Ekmek Zammı Geri Çekilisin" ve "Susma Haykır Ekmek Halkındır" sloganları ile birlikte Hükümetin sermaye politikalarına ve zamlara karşı Emek ve Ekmek Meclisi adına Naime KIPÇAK bir basın açıklaması okudu.
 
Basın açıklamasının ardından Meclisi oluşturan kurumların temsilcilerinden bir heyet, 9 gün gibi kısa bir sürede toplanan 28.000 imzayı Eskişehir Valiliğine teslim etmek üzere hareket etti. Coşkulu sloganların, alkışların ve zamlara karşı Eskişehir halkının tepkilerinin eşliğinde Valiliğe gelen heyet şu talepleri sıraladı;

1) Ekmek zammı geri çekilsin,
2) Üreticiye koşulsuz devlet desteği sağlansın,
3) Büyükşehir Belediyesi ekmek zammına karşı itiraz hakkını kullansın,
4) Halk ekmek büfeleri çoğaltılsın,
5) Belediyenin işlettiği ekmek üretim fabrikalarının sayısı artırılsın.

Valilik binasından ayrılan heyet tekrar Kültür Merkezi önüne geldi ve burada bekleyen meclis üyeleri ile birlikte basına bilgi verdiler. Valilik Makamındaki görüşmeyi ve sonucunu aktaran Şahabettin ARPACI, "Eskişehir‘in bütün mahalleleri ile Adalar ve Hamamyolu mevkiinde açılan standlarda toplanan 28.000 imzayı Valilik makamına teslim ettik. Bugün imza kampanyasının son günüydü. Ama bizler Eskişehir‘de düşmanca uygulanan ekmek zammı geri çekilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği, AKP hükümetinin uygulamış olduğu neo-liberal politikalar ve bu politikaların yansıması olan zamlar karşısındaki tutumun emekçi halktan yanadır. Halkın en temel besin maddesi olan ekmeğe uygulanan zammın geri çekilmesini istiyoruz mücadelemiz zamlar geri çekilinceye kadar sürecektir.

Naime KIPÇAK tarafından yapılan basın açıklamasının tam metni;yazının devamındadır.

                                             

   Basına ve Kamuoyuna

            Emeğine ve Ekmeğine Sahip Çık!

1 haftadır ekmeği 65 yeni kuruştan alıyoruz. Asgari ücretle ailesini geçindiren bir işçi maaşının üçte birini en temel gıda maddemiz olan ekmeğe veriyor. Bizler Emek ve Ekmek Meclisi olarak ekmeğe uygulanan zammın geri çekilmesi için 10 günlük bir imza kampanyası başlattık ve bu kısa zaman dilimi içersinde yaklaşık 25 bin imza topladık. Bugün burada bu imzaları valiliğe teslim etmek üzere toplandık.

İMF ve Dünya Bankasına bağımlı olarak AKP hükümetinin uyguladığı yanlış tarım politikaları, tarımda üretimi her geçen gün düşürmektedir. Buğday ve un fiyatlarına yansıyan bu durum çiftçinin yoksullaşmasına, üretim yapamamasına neden olmaktadır.

Hastaneler özelleştirilerek sağlık paralı hale getirilmekte, SSGSS gibi yasalarla işçilerin ve emekçilerin sosyal güvenlik ve sağlık hakları gasp edilmektedir.
 
Aynı zihniyet eğitimi de paralı hale getirerek okul kapılarını emekçi ve yoksul halkımızın çocuklarına kapatmaktadır.

Uygulanan sosyal ve ekonomik programlarla, çıkarılan sefalet yasalarıyla, özelleştirmelerle, operasyonlarla güçlendirilen savaş ekonomisi ile emekçi halkımız yoksulluğa sürüklenmektedir. Bu politikalar sonucunda ekonomide büyük açıklar oluşmakta ve bu açığın faturası elektrik, su, doğal gaz, ulaşım, petrol derken şimdi de ekmek zamlarıyla emekçi halkımıza ödetilmeye çalışılmaktadır. Kuru ekmeğe muhtaç bırakılan halkımızın, bizlerin kuru ekmeğine de göz dikilmiştir.

Gün haklarımıza, emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkma günüdür.

Bu yüzden;

1) Zamların geri çekilmesi için,
2) Üreticiye daha fazla devlet desteğinin sağlanması için,
3) Belediyenin ekmek zammına karşı itiraz hakkını kullanması için,
4) Belediye ekmek büfelerinin çoğaltılıp üretilen ekmek sayısının artırılması için,
5) Zamlara karşı sessiz kalmamak için,
6) Emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkmak için

                      EKMEK ZAMMI GERİ ÇEKİLSİN!

                     ESKİŞEHİR EMEK VE EKMEK MECLİSİ