ETİK VE İLETİŞİM EĞİTİMİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

31 Mart 2018 - 02 Nisan 2018

Şubemiz tarafından 31.03.2018 tarihinde Makina Mühendisleri Odası personeline yönelik Eskişehir Şubesi Eğitim Salonu’nda Etik ve İletişim eğitimi verildi. 

Kişisel Gelişim Uzmanı Candan SEÇKİN tarafından verilen eğitimde insanların kendi meslekleriyle ilgili tüm konuları icra ediyorken doğru bir iletişimle yaklaşmaları, mesleki yeterliliklerin yanı sıra sosyal hayatın içerisinde insanlarla düzgün iletişim kurabilmelerini sağlama konularında bilgiler aktarıldı. TMMOB Makina Mühendisleri Odası binasında gerçekleşen eğitimde Kişisel Gelişim Uzmanı Candan SEÇKİN iletişimin önemine dikkat çekti. Seçkin iletişimin düzgün sağlanması gerektiğini ifade ederek, “iletişimi düzgün sağlamamız gerekiyor. İletişimi düzgün sağlayabilmek için de kullandığımız cümleleri kişiyi yönlendirecek şekilde ama etik değerler içinde kalarak ifade etmemiz gerekiyor.İnsanların düşüncelerini, bilgilerini taraflarca kabul gören bir araç ve araçlardır. Taraflarca kabul görmüyorsa iletişimi sağlayamıyoruz. İletişimdeki amacımız uzlaşmak. Galip gelmek, tartışmak istemiyoruz. Sadece ve sadece uzlaşmak istiyoruz. Uzlaşmak için de hem iletişimi hem beden dilimizi hem de ikna kabiliyetimizi etik değerler için de kalarak ifade etmek istiyoruz. Doğru olan bu” edi.

 

İLETİŞİM SADECE KONUŞMAK DEĞİLDİR

SEÇKİN, insanların günlük yaşamının yüzde 70’ini konuşarak, dinleyerek ve izleyerek ya da iletişimde bulunarak geçirdiğini ifade etti. SEÇKİN çalışanların ise yüzde 70-85’ini yöneticileri, çalışma arkadaşları, ortakları ya da müşterileri ile kurarak geçirdiğini aktardı. İletişim sadece konuşmak değildir diyen SEÇKİN, “İletişim aynı zamanda kime, ne söyleyeceğimizi, bunu en iyi nasıl, ne zaman ve nerede, ne maksatla söyleyeceğimiz önemli” diye konuştu. SEÇKİN amaçlarından bahsederek şunları söyledi:”İnsanların kendi meslekleriyle ilgili tüm konulara icra ediyorken doğru bir iletişimle yaklaşmaları, mesleki yeterliliklerin yanı sıra sosyal hayatın içerisinde insanlarla düzgün iletişim kurabilmelerini sağlamak. Bunu yapıyorken de erik değerlere saygılı davranarak yapmak. Herhangi bir insanlarla karşılaştığımız doğru bir ilk izlenim yaratmak çok önemli.”