GELENEKSEL MESLEGE HOŞGELDİN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Mayıs 2018

Şubemizin Geleneksel 'Mesleğe Hoşgeldin' etkinliği Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi'nde 11 Mayıs 2018 tarihinde yapıldı.

Etkinliğe Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus YENER, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Makina Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinden mezun olan öğrenciler ve bu okulların öğretim üyeleri ve TMMOB'a bağlı  meslek odaları yöneticileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Makina Mühendisleri Odası Başkanı Atila TOMSUK mesleğe yeni katılacak öğrencilere seslenerek, "Yemin edeceksiniz ve meslektaşımız olarak birlikte yürüyeceksiniz" dedi.

ÜLKEYE BORCUNUZU ÖDEME ZAMANI GELDİ

“20-22 yıl okuyarak bugünlere geldiniz” diyen TOMSUK, şöyle konuştu: "Ülkeye borcunuzu ödemek için çalışacaksınız. Artık ülkeye borcunuzu ödeme zamanı geldi. İşinize sahip çıkarak çalışacaksınız. Maalesef Anadolu üniversitesi ikiye bölündü. Birileri oturarak,siyasiler üniversite hocalarına meslektaşlarına sormadan bir gecede karar veriyorlar. Bölünmeyi anlatamıyoruz. Bölünmek parçalamak iyi bir şey değil. Projeler ortada kalıyor, her şey ortada kalıyor. Hiç kimseye sormadan yapılan işler sıkıntılar yaratıyor. 500'e giren üniversiteler bölünüyor, belki 500'e giren üniversite kalmayacak.

Umarım sizler bu sıkıntıları çözersiniz. Tekrar mesleğe hoşgeldiniz diyorum" diye konuştu.

 

MESLEĞİN İTİBARSIZLIĞA ÇALIŞTIRILDIĞI BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus YENER de mesleğe yeni başlayacak öğrencilere seslendi. YENER konuşmasında şunları söyledi:

"Şimdi mesleğe başlıyoruz. Mesleğin itibarsızlığa çalıştırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede itibarın korumak için bu çabayı katkıda bulunmanız gerekir. İmzanız değerlidir. Her insanın imzası değerlidir ama mühendis olarak bu imza çok değerlidir. Arkasında durmayacağınız, inanmadığınız hiç bir projeye imza atmayınız.İmzanıza sahip çıkın."

 

Konuşmadan sonra öğrenciler hep birlikte "Bana verilen Mühendislik Ünvanına daima layık olmaya, onun bana sağladığı yetki ve yüklediği sorumluluğu bilerek, hangi şartlar altında olursa olsun onları ancak iyiye kullanmaya; yurduma ve insanlığa yararlı olmaya kendimi ve mesleğimi maddi ve manevi alanlarda yükseltmeye çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" diyerek Mühendislik yemini ettiler.

Yeminden sonra Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı  YENER, Makina Mühendisleri Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Atila TOMSUK ve üniversite öğretim üyeleri mesleğe başlayan öğrencilere rozet taktılar. 

Daha sonra katılımcılara kokteyl verildi.