KADIN ÜYELERİMİZLE BAHAR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Mayıs 2018

Şubemiz Kadın Üyelerimizle geleneksel hale gelen ‘Bahar Buluşması’ etkinliği  bu yıl 06 Mayıs 2018 tarihinde Esbahçe’de düzenlendi. Kahvaltıda Şubemizin Kadın Komisyonu Başkanı Nergis UYGUN BAŞ bir konuşma yaptı. 

UYGUN BAŞ’ın Konuşma metni:

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği “Kadın Üyelerin Bahar Buluşmasına” hepiniz hoşgeldiniz.

Odamızın Kadın komisyonu öncülüğünde yapılan bu ve benzeri etkinlikler, aramızdaki dayanışmayı arttırmaktadır.  Sizlerin de bu etkinliğe katılarak verdiğiniz destekten dolayı hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

Biz cumhuriyet kadınları, hem mesleğimizde, hem çalışma yaşamımızda hem de aile içerisinde örnek olmaya devam ediyoruz. Mühendislik mesleği hepimize ayrı ayrı maharetler kazandırmıştır. Topluma duyarlı bireyler olurken, odamıza ve ülkemize de sahip çıkmak hepimizin birinci görevidir.

Bir anne olarak çocuklarımız Aydınlık ve çağdaş bir cumhuriyette yaşamasını istemek en temel hakkımızdır.

Elimizin uzanabildiği, çevremizde olan “kız çocuklarına sahip çıkmak” ve bütün kadınların inşanca çalışması ve emeğinin karşılığını alması için bizlerde küçük de olsa çalışmalar yamaktayız. Kadın çalışanlarını fazla olduğu ve çalışma koşullarının kadınlara göre düzenlendiği işletmeleri ziyaret ediyor ve bu davranışlarından dolayı onları tebrik ediyoruz. Bu tür işletmelerin çoğalması ve örnek olması gerektiğini vurguluyoruz.

Eğitim basamaklarını birer birer tırmanıp mühendis olmuş bir kadın olarak; bütün kız çocuklarının eş ve evlilikten önce meslek sahibi olmuş, kendi ayaklanın üzerinde duran, çağdaş ve aydınlık birer bireyler olmasını en büyük arzumdur.

Ayrıca Yönetim kurullarımızda kadın üyelerimizin yer almasını ve aktif olarak görev yapması için dayanışma içinde olmayı önemsiyoruz. Bu dönem Başkan vekilimiz Sayın Nezihe Hanecioğlu, Saymanımız Esra Turan, Yedek üyelerimiz Sayın  Fikriye Söğütlü ve Sayın Fadime Gökkütük olmak üzere 4 arkadaşımız yer almaktadır. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum.

Konuşmamı sonlandırırken; Sizlerin de öneri ve isteklerini Kadın komisyonuna iletmesini temenni ediyor ve hepinize afiyet olsun diliyorum.