MESLEĞE HOŞGELDİN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Mayıs 2019

Şubemizin her yıl düzenlediği “Mesleğe Hoş Geldin Buluşması” Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezi’nde 03 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ATİLA TOMSUK 

Etkinliğe Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri ve Makina Mühendisliği son sınıf öğrencileri ile  Eskişehir Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Bilecik Şeyh Edebali Makina Mühendisliği son sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Atila TOMSUK yaptı.  TOMSUK , 1991 girişli olduğunu ve bu etkinliğin yıllardır yapıldığını belirterek, “Burada neler yapacağız etikler kurallar içinde sınavlara girecek mesleğe başlayacaksınız. Bu ülke ve aileleriniz sizlere çok şey verdi. Ellerinden geleni yaptılar, sizlerde eğitimi tamamladınız. Ülkeye ve ailenize hizmetler sunacaksınız, başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi.

 

 

 

Makina Mühendisleri Odası Genel Başkanı Yunus YENER konuşmasına “Daha iyi bir ortamda daha iyi şartlarda hoş geldin demek isterdim” diye başladı. “Ülkede işsizliğin %15, genç

işsizliğin %30’larda olduğu bir ortamda mezun oluyorsunuz” diyen YENER şunları söyledi:” Ülkede sanayinin daraldığı ortama hoş geldiniz diyorum. Bugünlerde dayanışarak birlikte

MMO GENEL BAŞKANI YUNUS YENER 

atlatacağız. İş bulmaya çalışacaksınız, başladığınızda uzmanlaşacaksınız. 110 bin üyesi olan Odanız var.  Yayınlarımız var, eğitimlerimiz var. Web sayfamız var. Enerji, sanayi portalımız var. Teknik kitaplar yayınlıyoruz. Oda raporları var. Demiryolu raporu var yeniden. Ülkenin gerçekliği anlamda yararlanabilirsiniz. Seminer, paneller uluslararası kongrelerimiz var. Ciddi anlamda bilgi paylaşımı var. Yemin edeceğiz. Neyi yemin edeceğiz. Mesleki etik ilkelerimiz var. Türkiye’ye topluma, kendisine sorumluluğunuz var. Arkasında duramayacağımız hiçbir şeyin altına imza atmayacaksınız. İşte bu ilkemiz. Mühendisliğe sahip çıkmalıyız, odamıza sahip çıkmalıyız. Mesleğin onurunu koruyacağız. Beraber yapacağız, mesleki onuru birlikte koruyup yükselteceğiz. Barışı ve yaşam hakkını savunan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyine hapis cezası verdiler. Buna sessiz kalmayacağız. Birbirimize dayanışarak bugünlerden çıkacağız.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ KAZANAN PROJE  EKİBİ 

 Konuşmalardan sonra “Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor Proje Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birincilik ödülüne layık olan Proje Danışmanı Doç. Dr. Tuğba SARAÇ, Proje ekibi Mehmet Ali KARABULUT ‘a MMO Genel Başkanı Yunus YENER, İkincilik ödülünü kazanan Proje Danışmanı Doç. Dr. Zehre Kamışlı

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ KAZANAN PROJE 

ÖZTÜRK, Proje Ekibi Çisem GÜLEN, Ayşenur ÇİÇEK ve Mehmet Deniz SERTTAŞ’IN ödülünü Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gürsoy ARSLAN, üçüncülük ödülünü kazanan Proje Danışmanı Prof. Dr. Emin KAHYA, Proje ekibi Gamze ÜNLÜER ve Zeynep Özge DEMİRCİ’ye ödülünü Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Atila TOMSUK verdi.

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ KAZANAN PROJE  EKİBİ 

Ödül töreninden sonra öğrenciler yemin ettiler ve öğrencilere rozet takım töreni gerçekleştirildi.  Etkinlik verilen kokteyl ile sona erdi.