MMO ESKİŞEHİR ŞUBESİ LİSANS PROJESİ YARIŞMASI " GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ TASARLIYOR"

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Şubat 2008

Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor Yarışması MMO Eskişehir Şubesi bünyesindeki Makina, Endüstri ve Uçak Mühendisliği ile ilgili konularda yapılabilecek bilimsel ve teknolojik araştırmalara katkıda bulunmayı, bu alanda eğitim gören ve çalışan kişileri teşvik ederek, yeni nesilleri bilim ve teknoloji alanında çalışmaya özendirmeyi, MMO Eskişehir Şubesi'nin kapsadığı bölge içinde kamuoyu, sanayi ve üniversiteler ile Odamız arasındaki iletişimin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

YARIŞMANIN AMACI:
Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor Yarışması MMO Eskişehir Şubesi bünyesindeki Makina, Endüstri ve Uçak Mühendisliği ile ilgili konularda yapılabilecek bilimsel ve teknolojik araştırmalara katkıda bulunmayı, bu alanda eğitim gören ve çalışan kişileri teşvik ederek, yeni nesilleri bilim ve teknoloji alanında çalışmaya özendirmeyi, MMO Eskişehir Şubesi‘nin kapsadığı bölge içinde kamuoyu, sanayi ve üniversiteler ile Odamız arasındaki iletişimin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

SEÇİCİLER KURULU

Prof. Dr. L.Berrin ERBAY ,

Prof.Dr. Mustafa CAVCAR,

Prof. Dr. Nimetullah BURNAK,

Yrd. Doç. Dr. Melih Cemal KUŞHAN

Dr. Meriç ALPER,

Mak. Yük. Müh. Fazıl AYDINMAKİNA ,

Mak. Yük. Müh. Sinan MUSUBEYLİ

YARIŞMA KOŞULLARI
1- Ekipler, yarışmaya katılacakları konunun adını ve içeriğini bir özetle yarışmaya katılmak için 15.02.2008 tarihine kadar MMO Eskişehir Şubesi‘ne başvururlar. 
İlgili projeler; eğitim öğretim yılı içinde yapılacak ve başka bir yarışmaya katılmamış/katılmayacak olmalıdır.
2- MMO Eskişehir Şubesi Bilim ve Mühendislik Eğitimi Komisyonu, başvuru konularını inceleyerek uygun başlıklar altında gruplandırılıp, bir sınıflandırma yapabilir. Bu takdirde danışmanlara sınıflandırma sonuçları bildirilir.
3- Yarışma süresi 15 Mayıs 2008 tarihinde son bulur.
Projeler en geç bu tarihte teslim edilir.
4- Biten projeler 2 adet rapor ve iki adet CD şeklinde Şube‘ye teslim edilir.
5- Finale kalan projeler, belirlenecek tarih, yer ve sunuş sırasına göre sunulacaktır. Jüri sunulan projeler arasından derece alanları belirler.

6- Sunulan projeler jüri tarafından incelenir ve derece alanlar belirlenir. Ödüller; MMO Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenecek törende dereceye giren ekiplere verilir.
7- Ekipler; yarışmaya katılmak ile, yarışmaya katıldıkları projelerin bir bölümünü veya tamamını MMO dergilerinde/yayımlarında yayımlanmasını kabul etmiş olurlar.

KİMLER KATILABİLİR
Yarışmaya katılacak her ekip, en az iki lisans öğrencisi ve bir danışmandan oluşur. Öğrencilerin en az iki tanesinin Makine, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, Teknik Metod veya Üretim Mühendisliği dallarında lisans öğrencisi olması ve mezuniyet aşamasında olmaları gereklidir. Ekip danışmanı, öğretim üyesi, Y.Lisans/Doktora öğrencisi veya sanayi sektöründeki bir çalışan olabilir. Komisyon ve ekipler arasındaki iletişim danışmanlar aracılığı ile sağlanır. Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve komisyondaki üyeler danışman olamazlar.

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI
Projelerin fikri mülkiyet hakları proje sahiplerine aittir. MMO herhangi bir amaçla projeler üzerinde hak iddia etmeyeceği gibi, projelerdeki fikirlerden de sorumlu tutulamaz.

PROJE METNİ YAZIM KURALLARI
Proje tam metni aşağıdaki ana bölümlerden oluşacaktır.
1- Giriş ve Özet Tanıtım
2- Projenin Amacı
3- Proje Kapsamı ve Bulgular
4- Proje Yönetimi ve Yapılabilirlik Analizi
5- Hedeflenen Katkılar ve Etkileri
6- Sonuç, Beklentiler ve Öneriler

ÖDÜL

Birincilik Ödülü       : 4.000 YTL

İkincilik Ödülü         : 2.000 YTL

Üçüncülük Ödülü    : 1.000 YTL

DİĞER HUSUSLAR
İtirazlar, Ekip üyeleri ve danışman tarafından imzalanan gerekçeli dilekçe ile MMO Eskişehir Şube Başkanlığı‘na yapılır.