MMO ESKİŞEHİR ŞUBESİ MESLEĞE HOŞ GELDİN KOKTEYLİ DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Mayıs 2008

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Eskişehir Şubesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Akademi Kulüp'te "Mesleğe Hoş Geldin" kokteyli düzenledi.

Yeni mezun olan öğrenciler ve akademisyenlerin katıldığı kokteylde, mesleğe ilk adımlarını atan genç mühendisler "mühendislik yemini" etti. Kokteylde, "Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor Proje Yarışması-II"nin ödülleri de sahiplerini buldu.

Mesleğe hoş geldin kokteylinde konuşan Eskişehir Şube Başkanımız  R. Erhan Kutlu, dünyada ve ülkemizde ekonomik ve sosyal sorunların içinden çıkılamayacak derecede arttığına dikkat çekerek, "Biz mühendisler, planlamada, üretimde, denetimde, yönetimde, tüketimde, kısaca yaşamın her alanında var olan bir meslek grubuyuz. Böyle bir meslek grubunun mensupları olarak bu sorunlara da çözüm üretmek zorundayız" dedi. Şube Başkanımız R. Erhan Kutlu‘nun konuşmasının tamamı yazının devamındadır.

 

Değerli Genç Arkadaşlarım,
       Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun olarak aramıza katıldığınız için hepinizi kutluyor, Yönetim Kurulumuz adına hoşgeldiniz diyorum. Zor bir teknik eğitimi başarı ile tamamladınız, sizlere emek veren başta aileleriniz olmak üzere değerli hocalarımıza teşekkür ediyor onları da kutluyorum.
      MMO olarak biz bugün olduğu gibi her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu, her konuda sizlere destek olacağımızı bildirmek için bugün buradayız.
        Değerli arkadaşlar bizim mesleğimiz, bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturan insan odaklı bir meslek. Sorumlulukları çok olan ama o kadar da çok onurlu bir meslek, bizler insan yaşamını kolaylaştıran bir mesleğin mensuplarıyız. Sizlerin de yaşama, ülkemize, topluluğumuza yeni kazanımlar, açılımlar getirerek, güç ve güzellikler katacağınıza inanıyoruz.

      Değerli Arkadaşlar,
       Hepinizin bildiği gibi günümüzde dünyada ve ülkemizde ekonomik ve sosyal sorunlar gittikçe içinden çıkılamayacak şekilde artmaktadır. Biz mühendisler, planlamada, projede, üretimde, denetimde, yönetimde, tüketimde kısaca yaşamın her alanında olan bir meslek gurubu olarak bu sorunlara çözüm üretmek zorundayız. Uluslararası ekonomik yarışın en önemli girdisi teknoloji, ülkelerin gelişmesinde ne kadar önemli ise, teknolojinin gelişmesinde de mühendisler o kadar önemlidir. Mühendis, bilimi teknolojiye dönüştüren unsur olmanın yanında, yarattığı teknolojiyi toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için kullanandır aynı zamanda. Mühendis bilimle toplum arasında bir köprüdür. Teknolojideki ilerlemeyi ve onun yarattığı değişmeyi durdurmak mümkün değildir. Değişimin sadece bugün için değil gelecek kuşaklar için de çok önemlidir. İnsanlığın ortak ürünü olan bilimin ve teknolojinin insan, kamu ve toplum yararına kullanılmasını sağlamak biz mühendislerin en büyük görevidir.

           Değerli Arkadaşlar,
         Gücünü sadece örgütlü üyesinden alan Odamız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve devrimlerine yürekten bağlı olarak, üyelerimizin yanı sıra, halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek için çaba gösteren Odamız; bilimden, teknolojiden, üretimden, demokrasiden, özgürlükten, hakça paylaşımdan, emekten, tam bağımsızlıktan, barıştan, kamu yararından, sosyal hukuk devletinden, çevreden, kısacası insan için güzel olan evrensel her türlü değerlerden yana taraftır. MMO olarak, her platformda görüşlerimizi, önerilerimizi, eleştirilerimizi, uyarılarımızı yapacağız ve toplumumuza dayatılan politikaları sorgulayacak,  halkımızın ve ülkemizin çıkarı doğrultusunda bilgi akışını toplumumuza sunmaya devam edeceğiz.

         Ancak şu iyi bilinmelidir, sizlerin katılımı, desteği ne kadar çok olursa, sorunlarımızı ve beklentilerimizi de o ölçüde daha iyi karşılayabiliriz. Aramıza hoşgeldiniz, sizlerin katılımınız Odamızı daha da güçlendirecektir. Gelin hep beraber birlikte üretme, birlikte karar alma, birlikte yönetme anlayışı ile meslek alanlarımızdan yola çıkarak üreteceğimiz çözüm önerilerinin mesleğimizin ve ülkemizin gelişmesi, toplumumuzun refah düzeyinin artırılması yönünde hayata geçmesi için çalışalım.

        Değerli Arkadaşlar,
        Dünyada yaşanan hızlı teknolojik gelişmeler, bizim bilgilerimizi sürekli yenilemek, değişimleri izlemek, gelişmelere daha çabuk ve kolay uyum sağlamamız gerektiğini zorunlu kılmaktadır. Bu da bize yaşam boyu eğitimin olmasa olmaz koşulu olarak karşımıza çıkmaktadır. Üyelerimizin bu gereksinimlerin karşılamak için MMO olarak  MİEM (meslek içi eğitim merkezi) oluşturduk. Bu kapsamda yeni bilgilerin ve gelişmelerin duyurulması, meslektaşlarımızın beceri ve deneyimlerinin pekiştirilmesi için çeşitli eğitimler vermeye çalışıyoruz ve bunu çok önemsiyoruz. Sizler, okulunuzu bitirdiniz ama öğrenmeye, yeni eğitimler almaya devam edeceksiniz. Meslektaşlarımız arasında tanışma ve dayanışmayı sağlamak, gerek teknik, gerekse sosyal, kültürel konularda konferans, söyleşi, gezi v.b. etkinliklerle sizlerin yanında MMO 18 Şubesi ve 135 Temsilciliği ile beraber devamlı yanınızda olacaktır.

         Değerli arkadaşlar,
        Mesleğe ve okula geliş buluşmalarını ilk kez yaparak MMO ve TMMOB‘nde geleneksel hale dönüştüren, Şubemizin gerçekleştirmiş olduğu başka bir ilki sizlerle paylaşarak konuşmamı bitirmek istiyorum. "Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor Proje Yarışması" adı altında geçen yıl makina ve endüstri mühendisliği öğrencileri arasında bir proje çalışması başlattık. Mesleğimize, ülkemize, toplumumuza yeni kazanımlar, açılımlar getireceğine inandığımız bu yarışmada dereceye giren projelere birazdan hep beraber ödüllerini vereceğiz. Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımı, proje danışmanı öğretim üyesi meslektaşlarımı kutluyor, ellerine sağlık diyorum. Bu arada özellikle yarışma fikrinin oluşmasında büyük katkısı ve  emeği olan Şubemiz Bilim ve Mühendislik Eğitim  Komisyonu Başkanı Sayın Prof.Dr.Berrin ERBAY‘a ve onun şahsında Komisyon ve Jüri Üyelerine de Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Umarım bu yarışmanın da Odamız ve TMMOB‘nde değerlendirilerek geleneksel hele getirilip, genç meslektaşlarımızın ekip halinde bilimsel çalışmaları yapması teşvik edilir.  

         Genç meslektaşlarımızla buluşmamızda bize böyle bir olanağı sunduğu için Osmangazi Üniversitesinin başta Saygıdeğer Rektörüne, Rektör Yardımcılarına, Mühendislik Fakültesi Dekanına, Makina ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkan ve Yardımcılarına, Hocalarımıza, konuklarımıza, meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. 
       Değerli Genç Meslektaşlarım yolunuz açık olsun, güzel, hep beraber oluşturacağımız, yaşanabilir bir kent, yaşanabilir bir ülke ve yaşanabilir bir dünya da, Sağlıklı,  Mutlu, Başarılı Gönlünüzce bir yaşam dileklerimle Yönetim Kurulumuz adına sevgi ve saygılar sunarım.

          R.Erhan KUTLU

Makina Mühendisleri Odası
     Eskişehir Şube Başkanı

Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor Proje Yarışması II‘nin Ödülleri 

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ertunçtan ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Uğurlubilek‘in proje danışmanlığını yaptığı "Yerleşke içi elektrobisiklet arabası" konulu projeyi gerçekleştiren proje ekibi; Aytaç Zülfikâr, Bizhan Zhanamkulov, Engin Göksu, Kaya Eralp Asan, Kasım Öztürk, Sinan Günçıkan 1.lik ödülüne layık görüldü. Ödüllerini, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin verdi. Tekin, genç mühendisleri kutlayıp, başarılarının devamını diledi.
Yarışmada Yener Pektaş‘ın danışmanlığını yaptığı "Günümüz teknolojisi toprak kaynaklı Isı Pompası " proje ve Yrd. Doç. Dr. Ümit Er‘in danışmanlığını yaptığı "Afetlerde kullanılan arama keşif uçağı" konulu proje 2.liği paylaştı.
Proje danışmanı Yener Pektaş, proje ekibi; Ahmet Atalay, Deniz Özcan‘a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Altaç verdi.
Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Er ve proje ekibi; Barış Öztürk, Murat Alkan, Murat Durak, Sinan Selçuk, Barış Öztürk ve Taner Kerimoğlu, C. Deniz Şahin, Batuhan Çöloğlu, Serkan Binici‘ye de ödüllerini Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Konuk verdi.
Yarışmada 3.lüğü, proje danışmanlığını Doç. Dr. Haydar Aras‘ın yaptığı "Güneş uçakları vasıtasıyla pişirme amaçlı kullanılan yakıt tüketiminin azaltılması" konulu proje aldı. Doç. Dr. Haydar Aras ve proje ekibi; İsmail Çalışkan, Mehmet Atal, Mustafa Soner Aslan, Sencer Anagün‘e ödüllerini MMO Eskişehir Şubesi Başkanı R. Erhan Kutlu verdi.

Ödül töreninden sonra, genç mühendisler yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı. Yemin töreninden sonra da geleneksel rozet takma gerçekleştirildi.