MMO'DAN ISIÖLÇER CİHAZLARININ TANITIMI SEMİNERİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Mayıs 2008

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, "Enerji Verimliliği Yasası'na göre binalarda kullanılması zorunlu olan ısıölçer cihazlarının tanıtımı" semineri düzenledi.

Eskişehir Ticaret Odası 5. kattaki toplantı salonunda düzenlenen semineri MMO Eskişehir Şubesi Başkanı R. Erhan Kutlu yönetti. Kutlu, günümüzde enerji ve tüketim miktarlarının yanı sıra etkin ve verimli kullanılmasının ülkelerin gelişmişliğinin en önemli göstergesi olduğunu belirterek, "Dün olduğu gibi bugün de küresel güçler dünyamızda teknoloji, enerji, su ve petrol kaynaklarının paylaşım ve denetimi için birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyorlar" dedi. Kutlu, şöyle konuştu:
 "Bilindiği gibi dünyadaki fosil enerji kaynakları sınırlıdır. Enerji kaynaklarını ellerinde tutmak isteyen başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler, enerji ve doğal kaynakları kontrol edebilmek için az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere ekonomik, siyasi ve askeri alanda müdahale etmekte işgal politikalarına başvurmaktadır."

           Seminerde konuşan Makina Mühendisi Haluk Gökalp de, Enerji Verimliliği Kanunu hakkında bilgiler verdi. BM‘in 2005 yılında hazırladığı ‘su raporu‘na değinen Gökalp, 2030 yılında dünyada kuraklığın artacağını, dünyada yaşayan insanların yarısının 2040 yılında içecek su bulamayacağının hesaplandığını vurguladı.  Gökalp, şunları söyledi:
 "Çare, atmosferdeki sera gazlarının artışını azaltmak ve enerjinin verimli kullanılmasıdır. Bunun için de bilinçli kullanım şarttır, verimli kullanılmalıdır. Yasa; enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılmasıdır."

Daha sonra konuşan Makina Mühendisi Önder Karagin de, ‘ısı paylaşım ürünleri‘ üzerine bilgiler verdi.