ODAMIZIN 68. KURULUŞ YILI GELENEKSEL GECESİ KUTLANDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Aralık 2022

Şubemiz; Odamızın 68. Kuruluş yılı geleneksel Gecesini 24 Aralık 2022 tarihinde Anemon Otel’de yapıldı.

Gecenin açılış konuşmalarını sırasıyla Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Nezihe Hanecioğlu, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu yaptı.

Geleneksel gecemize Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Oda Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Defne Kıran ve Fadime Gökkütük,  İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Aydoğmuş ve Bülent Rıfkı Ustaoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Emre Genç, Eskişehir Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Çolak, Bursa Şube Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel, Ankara Şube Başkanı Yılmaz Yıldırım, Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu,  Afyonkarahisar İl Temsilciliği Yürütme Kurulu, Bilecik İl Temsilciliği Yürütme Kurulu’nun katıldığı gecede sahne alan Buselik 5’li eşliğinde üyelerimiz ve misafirlerimiz keyifli zaman geçirdi.

 

Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Nezihe Hanecioğlu’nun Konuşması;

Çok Değerli Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Oda Başkanımız, Şube Yönetim ve Şube Temsilcilerimiz Yürütme Kurulları, Eskişehir Teknik Ün Makine Müh. Bölüm Başkanımız Çok Sevgili Meslektaşlarımız ve onların pek kıymetli eşleri; Çok Değerli Misafirlerimiz, Sizlere Yönetim Kurulumuz ve birlikte çalıştığımız Oda görevlilerimiz adına 68. Yıl Geleneksel Oda gecemize HOŞ GELDİNİZ demekten büyük mutluluk duyuyorum.

2022 yılı içinde Eskişehir de toplamda 18.000 adet, Bozüyük te 920 adet, .Kütahya'da 2650 adet olmak üzere toplamda 21500 den fazla asansörün kontrollerini %100 olarak gerçekleştirdik. Bunun yanında Sanayide bulunan fabrikalarımızda yaptığımız, Endüstriyel rafların,  basınçlı kapların ve kaldırma araçlarının, periyodik kontrollerine ve baca kontrollerini en güvenli şekilde yaparak sanayicimiz ile işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu amaçla Kütahya, Afyonkarahisar ve Bilecik Temsilciliklerimiz de bulunan 33 Meslektaşımız ile birlikte toplam 45 personelimize ve onların çok sevgili ailelerine gönülden teşekkür etmek istiyorum.

Geçtiğimiz ay Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi üzerinde bulunan odamıza 1. katı da dahil ettik.Yeni katımızı  Öğrenci üyelerimize ve genç arkadaşlarımıza uygun modern bir ofis ve eğitim merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz.

5-6 Mayıs 2023 tarihinde 12. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği kurultayı yapılacaktır. Havacılık üssü olan şehrimizde her 2 yılda bir yapılan bu kurultayda, Eskişehir ve Türkiye'deki havacılık gelişmeleri ve sorunları detaylı olarak görüşülecektir.

2023'ün Sonbaharında, Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası olarak ilk defa Raylı Sistemler Kongre ve Sergisini gerçekleştireceğiz. Düzenleme kurullarını oluşturduk. Detaylı bir şekilde raylı sistemlerle ilgili sorunları ve çözüm önerileri konuşulacaktır. 

İlgilenen tüm dostlarımız kurultay ve kongremize bekliyoruz.

Göreve geldiğimiz 10 ay süresince  huzursuzluk, şiddet ve yanlış ekonomik politikalarla fakirlik artmıştır. Bebeğini sokağa bırakanlar, çocuklarını topluca katledenler, şiddet ve hırsızlık inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bu olaylar bireysel olmaktan çıkmış toplumsal bir çöküş haline gelmiştir.

 

Biz mühendisler, bu çöküşten en çok etkilenen meslek grupları haline geldik. Benzer meslek örgütlülüğüne sahip hakim-savcı ve doktorlarımızın gelirleri ile mühendislerin gelirlerini karşılaştırdığımızda 2016 yılında yaklaşık %10'luk bir fark bulunurken şu anda bu fark %300 lere ulaşmış durumdadır. Hatta maaşlarımız İmam,  polis ve hemşire maaşlarının altındadır. Bu ülkede elinizi attığınız her yenilikte her bilimsel çalışmada her üretimde emeği olan mühendislik mesleği değersizleştirilmiştir.

Pek çok mühendis iş bulamadıkları için eğitimini görmediği işlere yönelmektedir. 4 ila 6 yıl arasında mühendislik eğitimi almış meslektaşlarımızın başka işlere yönelmesi, ülkemiz için çok büyük bir kayıptır. Önümüzdeki dönemde popülist yaklaşımlar iptal edilerek akılcı Milli Eğitim Planları yapılmalıdır.  Üniversitelerde ülkenin ihtiyacına göre bölümler ve sayılar belirlenmelidir. Aksi halde beyin göçü artarak devam edecektir.

. Tüm meslektaşlarımız için 2012 yılında SGK ve TMMOB arasında imzalanan ve 2017 yılında SGK tarafından tek taraflı olarak feshedilen MÜHENDİS ASGARİ ÜCRET TARIFESINDEN vazgeçmediğimizin bilinmesini istiyoruz. 

   Meslektaşlar olarak oynanan oyunlara karşı birlikteliğimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. Eskisinden daha çok odamıza sahip çıkmalıyız. Yeni arkadaşlarımızı odamıza üye olmaları konusunda teşvik etmeliyiz

Ülke kalkınmasının kendi ulusal kaynakların kullanılması ve üretimden geçtiği aşikar olup, devlet politikaları buna göre yeniden düzenlenmeli, kısa sürede cevap verecek kalkınma programları hazırlanmalıdır. Beyin göçü mutlaka önlenmelidir. Meslektaşlarımıza hak ettikleri değerler yeniden kazandırılmalıdır. 

Burada sözlerimi son verirken etkinliğimize katılan bütün meslektaşlarımıza ve misafirlerimize tekrar hoş geldiniz dileyerek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

        24 Aralık  2022

 

Nezihe Hanecioğlu 

TMMOB  Makina Mühendisleri Odası

Eskişehir Şube Yönetim Kurulu  Başkanı