ŞEHİR HASTANELERİ MEKANİK PROJE VE YERİNDE UYGULAMALARI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Kasım 2018

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Eskişehir Şubesinin ortaklaşa düzenlediği “Şehir Hastaneleri Mekanik Proje ve Yerinde Uygulamaları” konulu seminer 03 Kasım 2018 tarihinde Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Eğitim Salonun’da gerçekleştirildi.

Yüksek Makina Mühendisi Bahri Türkmen, mekanik tasarımı anlattı. Eskişehir Şehir Hastanesi’nin mekanik tasarım işlerini de yaptığını anlatan Türkmen, sistemden örnekler verdi. Eskişehir Şehir Hastanesi’nin, mekanik tasarımında enerji verimliliğinin ön plana alınan bir proje olduğunu ifade eden Bahri Türkmen, “Tasarım yaparken tasarımcı olarak serbest değilsin, istediğin gibi yapamıyorsun. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın istekleri ve kuralları var. Bu sistemde en önemlisi bir motor var, bu motoru bir geminin ve kamyonun motoru olarak düşünün. Doğalgazla çalışan bir motor, egsozla sıcak hava atıyorsun. Bunun ısısını alarak ısıtma sisteminde dönüş sıcaklığını belirli bir düzeyde ısıtıyorsunuz, dönen motorun milinde de elektrik üretiyorsunuz. Hem ısıtma yapıyorsunuz, soğutma yapıyorsunuz, elektrik üretiyorsunuz. 24 saat çalışan bir bina olduğu için değerlere ulaşabiliyorsunuz. Bütün klima hava sistemleri temiz havaya aktarıyorsunuz. Güneş enerjiden yüzde 100 elde ediliyor. İç hava kalitesi çok önemli, hijyen çok önemli, basınç alanları çok önemli. Bu hava hareketlerini çok iyi irdelememiz lazım. Bunları ayarlayan cihazlar var bunları yapabiliyoruz” diye konuştu.

Türkmen, daha sonra seminere katılanların sorularını da yanıtladı.