ŞUBE DANIŞMA KURULU 3. TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Nisan 2019

Şube  Danışma Kurulu 3. Toplantısı 25 Nisan 2019 tarihinde  Ergin Orbay Sahnesi’nde yapıldı.

Yaklaşık 50 üyemizin katıldığı Danışma Kurulu Toplantımız MMO Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat’ın şubenin çalışmalarını içeren bir sunumla başladı.

Daha sonra Şube Yönetim Kurulu  Başkanımız  Atila Tomsuk bir konuşma yaptı. Şube yönetim kurulunun yaptığı çalışmalardan bilgiler veren Tomsuk, her hafta eğitim ve seminerler yaptıklarını, bunlara katılan üyeler ve firma temsilcilerinin memnun olduklarını dile getirdiklerini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikaları gezdiklerini, burada görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Tomsuk, en büyük sıkıntılarından birisinin OSB’nin demiryolu aracılığı ile bir limana bağlanmaması olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı da kınayan Tomsuk, “Hiçbir siyasetçiye saldırı yapılamaz. Görüldü ki, ayrıştırmanın hiçbir kişiye yararı olmadı. 31 Mart seçimlerinde ayrımcılık yapanlar  büyükşehirlerde seçimleri kaybettiler. Herkes birleşirse, doğru mesajlar verildiğinde neler yapılacağını bir kez gördük” dedi.

Eskişehir’de güzel bir şehirde yaşamanın avantajlarını yaşadıklarını belirten Makina Mühendisleri Odası Başkanı Atila Tomsuk şunları söyledi:

“Ülke genelinde bir kriz var. Özellikle inşaat sektörü bitme sürecinde. Bankalar  bu sektördekilere kredi vermiyor. Krizin ne zaman atlatılacağı konusunda kimsenin fikri yok. İşsizlik giderek artıyor. Krizden biran önce kurtulmamız gerekiyor. Ancak iktidar halkı düşünmeden icraatlarını sürdürüyor. 1 Mayıs kutlamalarına oda olarak katılacağız, bu şenliğe herkesin katılmasını isteriz.

TERMİK SANTRALE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Alpu Termik Santrali ile ilgili hukuksal mücadelemiz sürüyor. İktidar  seçimden sonra bu çalışmalardan vazgeçmeyeceklerini gösterdi. Bizler hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz, Hukukçu arkadaşlarımız çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Alpu Ovası ayakta kalmalı. Bu mücadeleyi kazanacağız, gelecekte çocuklarımız bize teşekkür edeceklerdir.

11-12 Ekim 2019 tarihlerinde X. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği  Kurultayı yapacağız. Bu kurultay hem Eskişehir hem ülkemiz için önemli. Bizler de bu konuda katkıda bulunmak istiyoruz.”

Danışma Kurulu’na Eskişehir, Kütahya, Tavşanlı, Afyon ve Bilecik’ten danışma kurulu üyeleri, temsilciler, MMO Eskişehir Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Toplantı sonunda danışma kurulu üyeleri önerilerde bulundular.