TMMOB 6.KADIN KURULTAYINA KATILDIK KADINLAR HER YERDE

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Kasım 2019 - 17 Kasım 2019

Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu, Ankara’da düzenlenen TMMOB 6. Kadın Kurultayına katıldı. Kurultayda; TMMOB’da Kadın Örgütlenmesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Flört Şiddeti, Gündeme ve Güncele Ait Konular ana başlıkları üzerinde sunumlar yapıldı.

Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu tarafından “Kadına Yönelik Her Türlü Şiddetle Mücadele” konusunda bir sunum yapıldı. Sunumda, kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve cinsel saldırı olayları karşısında 6284 sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi hükümlerinin etkin bir şekilde uygulanması gerektiği bir kez daha vurgulandı. 

İş yaşamında hak kayıplarına neden olan, psikolojik sorunlar yaratan mobbing konusunda mühendis, mimar ve  şehir plancısı meslektaşlarımıza  TMMOB’a bağlı odalar tarafından eğitimler düzenlenmesi, mobbing mağduru olanlara ise hukuki danışmanlık desteğinin sağlanması gerekliliği belirtildi.  

TMMOB’lu kadınlar olarak, şiddetin olmadığı, ayrımcılığın yapılmadığı, cinsiyete dayalı olmayan, objektif ve eşit koşulların sağlandığı bir ülkede yaşama isteğimiz dile getirildi.

Erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden kadınların anısına, Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu olarak konuşmaya başlarken ayakkabılarımızı çıkararak yarattığımız farkındalık, salondaki tüm TMMOB’lu kadınların da desteği ile anlamlı bir eyleme dönüştü. 

TMMOB 6.Kadın Kurultayı, Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu tarafından Anıtkabir ziyareti ile sona erdi. TMMOB 6. Kadın kurultayına Şubemizden; Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi, Fadime Gökkütük, Kadın Komisyonu Başkanı Nergis Uygun Baş, Kadın Komisyonu Başkan Vekili Melis Arıcıoğlu ve Teknik Görevli Marife Elçin Çetinköprülü katıldı.

Kadın olmak kaderimiz, ama şiddete maruz kalmak ve öldürülmek değil!!!!!

 

                                                                                                      TMMOB

      Eskişehir İKK

                                                                                              Kadın Çalışma Grubu