TOPLULUK ÖNÜNDE ETKİLİ KONUŞMA SEMİNERİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Ekim 2018

Şubemiz  Eğitim salonunda 13 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşen eğitimde Şube Yönetim Kurulu Üyemiz  Cenk Oskay  ‘Topluluk Önünde Konuşma’ hakkında bir seminer verdi.

Eğitimde Oskay  ikna etme,empati, toplum önünde konuşma   konularında katılımcılara bilgi verdi. ‘Topluluk Önünde Konuşma’ yapmadan önce hazırlık aşamasının önemli  olduğunu vurgulayan Oskay, “Toplum önünde konuşmanın yüzde 80'i hazırlık aşamasıdır. Her şeyin başı hazırlıktır. Hazırlanmamak başarısızlığa hazırlanmaktır” dedi.

Korkuyu yenme metotlarından bahseden Oskay, “Korku, hazırlık solunum egzersizleri ve zihinsel hazırlanma ile azaltılabilir. Öncelikle siz o günü zihninizde canlandırın. Nefeste şöyle bir durum var geniş olacaksınız. Omuzlar mümkün olduğunca dik olacak” diye konuştu.

Sunuşun ilk 4 dakikasının çok önemli olduğunu vurgulayan  Oskay,  söyleyiş tarzı ve beden dilinin kullanımının etkisine  dikkat çekti.Konunun amacının konuşmanın başında verilmesi gerektiğini ,sunuş yaparken duruşun , el kol kullanımının, yüz ifadesinin , ses tonunun , göz temasının, mizahın, giyim ve görünüşün etkili bir sunum için gerekli olduğunu belirtti.” Sunuş yaparken bir taraftan elinizde sürekli bir cisim bulundurmayın. Cisimden güç almayın” diye konuştu.

Sunum yaparken yapılmaması gerekenlerden bahseden Oskay,  tartışmalardan, tekrarlamalardan kaçınılması gerektiğini önerdi.