YALIN DÖNÜŞÜM SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMANIN SIRLARI VE ÜRETİM ÇİZELGELEMENİN BAŞARIYA ETKİLERİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Ekim 2018

Progim Yalın Dönüşüm ve Yazılım Genel Müdürü Engin Eroğlu’nun Şubemiz Eğitim Salonunda  20.10.2018 tarihinde verdiği seminerde  iş dünyasında yalın dönüşümün öneminin anlaşılmasını sağlamaya yönelik  bilgiler verildi.

Yalın dönüşümün 1950’li yıllarda ilk defa Japonya’da uygulanmaya başladığını ifade eden Eroğlu, “Yalın dönüşüm tamamen israflardan arınmak, iş süreçlerinin iyileştirilmesi üzerine kuruludur. Japonya kökenli bir sistemdir. 1950’lilerde kullanılmaya başladı. Tüm dünya bu sistemi kullanmakta” diye konuştu.

Yalın dönüşümün firmalarda kaliteli üretimi arttırdığını söyleyen Eroğlu, “Yalın dönüşüm;  firmaların daha verimli, daha kaliteli üretim yapması hem de müşterilere malı zamanında teslim etmesi için en iyi yapacakları iyileşmedir. Yalın dönüşümü kullanan firmalar zamanla daha verimli, daha kaliteli ve zamanında malı teslim eder firma haline gelecekler. Daha tertipli iş ortamı oluşmuş olacak” dedi.

Eroğlu, “Yalın üretimi gerçekleştirdik ama sürekliliği nasıl sağlayacağız. Bu daha zor. Kültürel bir değişim gerekiyor” dedi.  Eroğlu yalın dönüşümün bilindiğini ancak, Türkiye’deki KOBi’lere bakıldığı zaman yarısından çoğunun bu sistemi kullanmadığı için ciddi verimsizlik yaşadığını belirtti. Eroğlu ayrıca, yalın dönüşümün Eskişehir’deki sanayiciler tarafından da çok fazla kullanılmadığını aktardı.