BUNLAR İŞ KAZASI DEĞİL, İŞ CİNAYETLERİDİR!...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Davutpaşa, Tuzla, Kemalpaşa, Dursunbey, Ostim ve son olarak Elbistan`daki "İş Cinayetleri". Ardı ardına duyduğumuz iş kazaları sonucunda kaybettiğimiz insanlarımız. Bunlar iş kazası değil, iş cinayetleridir.

Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması, gerekli denetimlerin yapılmaması, eğitimsizlik, yasal mevzuatın yetersizliği ve uygulama eksikliklerinden kaynaklanan bu kazalar, maalesef bu anlayış ile son olmayacaktır.

 

Tüm işyerlerinde; "ÖNCE İNSAN, ÖNCE SAĞLIK ve ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ" anlayışı yerleştirilmez ise bu ve benzeri kazalar devam edecektir.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği konusuna verilen önem Ülkeden, Ülkeye değişmektedir. İş sağlığı ve Güvenliği konusu, Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ile toplumu oluşturan bireylerin eğitim, kültür ve bilinç düzeyleri ile de doğrudan ilgilidir. Gelişmiş ülkeler yasal önlemlerle, toplumsal eğitim ve bilinçlendirme ile sorunun çözümü yönünde oldukça mesafe kat etmişlerdir. Oysa bizim gibi sanayileşmesini tamamlayamamış, sanayi ve üretim kültürünü geliştirememiş, denetim sistematiklerini yeterince oluşturamamış ülkelerde ise maalesef bu yara kanamaya devam etmektedir.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği konusu, işletmelerde, üretimin güvenliğini sağlamak, verimliliği arttırmak, insan ve çevre sağlığına zarar verecek koşulları ortadan kaldırmak, işyerlerindeki olumsuz koşullardan, iş kazalarından ve meslek hastalıklarından çalışanları korumak, için yapılan tüm çalışmaları kapsamaktadır.

 

Ancak Ülkemizde özelleştirme, sendikasızlaştırma ve taşeronlaştırma politikalarıyla her türlü güvenlik ve güvencelerden yoksun kayıt dışı işçi çalıştırmayla, iş kazaları ve meslek hastalıklarının boyutu gün geçtikçe artmaktadır.

 

İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili ulusal politikalarımızın gözden geçirilmesi, iş mevzuatının önceliği insan olan bir yapıya kavuşturulması, işyerlerinde iş güvenliği mühendisi çalıştırma zorunluluğunun getirilmesi, tüm işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimine yeterince önemin verilmesi, denetimlerin artırılması, işçilerin kişisel koruyucu ekipman kullanımının sağlanması, sigortasız ve sendikasız işçi çalıştırmanın engellenmesi gibi önlemler ile soruna köklü çözüm getirilebilecektir.

 

Son yaşanan olaylar ile İş Sağlığı ve Güvenliği politikalarındaki yapısal sorunları gün yüzüne çıkmaktadır.

 

Uyarıyoruz: mevcut mevzuat ve yanlışlardan geri dönülmediği müddetçe benzeri kazalar devam edecektir.

 

Son yaşanan kazalarda yaşamını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa ve Elbistan göçük altında kalan insanlarımızın bir an önce çıkarılmasını diliyor, kamuoyunun üzüntüsünü paylaşıyoruz.                              

 

Saygılarımızla

 

 

 

Başar KÜÇÜKPARMAK

 

Başkan Vekili