GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN MMO'YA TEBRİK ZİYARETİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Şubat 2008

 Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Önder BÜDEYRİ ve Genel Sekreter Settar ÇANLIOĞLU, MMO yeni yönetimi tebrik ziyaretinde bulunarak başarı dileklerinde bulundu.

 Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Önder BÜDEYRİ ve Genel Sekreter Settar ÇANLIOĞLU, MMO yeni yönetimi tebrik ziyaretinde bulunarak başarı dileklerinde bulundu.

   Gerek mesleki gerekse de sosyal sorumluluk bilinci ile toplumsal konularda Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesinin örnek çalışmalar yaptığını belirten BÜDEYRİ, yapılan başarılı çalışmaların devamını diledi. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinin günümüz teknik şartlarına ve yönetmeliklerine uygun olarak birçok kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri alınarak yenilenme çalışmalarının kısa sürede sonuçlanacağını ve şu an mevcut imar yönetmeliği gereğince yaşanılan birçok sıkıntının ortadan kaldırılacağını belirti.

   Genel Sekreter Settar ÇANLIOĞLU ise son 3 - 4 yıldır Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ile birlikte düzenlenen kentimizin hava kirliliği ile mücadele kapsamındaki, apartman görevlilerine ve yöneticilerine yönelik düzenlenen Kalorifer Kazanı Yakma Seminerlerinin oldukça başarılı bir çalışma olduğunu, ancak sadece kazan kullanıcılarının bilgilerinin artırılmasının hava kirliliğinin çözümü için yeterli olmadığını dile getirdi. Bunun yanında baca gazı emisyonu diğer yakıtlara göre çok çok temiz olan doğal gaz kullanımı ile hava kirliliği sorununun yavaş yavaş ortadan kalkacağını, hatta gerekirse kömürlü kazan bacalarında filtrasyon sistemlerinin zorunluluğunun gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı.

   Şube Başkanı Ali PERİ ise, Ülke ve toplum yararına olan, kendi meslek alanımıza giren her konuda, üzerimize düşen görev ve sorumluluk bilinci ile; Ülkemize, kentimize ve halkımıza en iyiyi sunmak için geçmişte olduğu gibi çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Hava kirliliği konusunda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz eğitimlerin faydalı, ama yeterli olmadığını, kalitesiz yakıtlardan dolayı kalorifer bacalarından çıkan gazların sınır değerlerin çok çok üzerinde olduğunu, bunun da tek yolunun baca gazı emisyon ölçümlerinin yapılarak, uygun olmayanların kalitesiz yakıt kullanımına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

     Ayrıca enerji verimliliği açısından uygulanması gerekli ısı yalıtımları konusunda da kentimizde gerekli özenin gösterilmediğini ifade eden PERİ, yeni düzenlenen Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde ise yangın yönetmeliğinin ilgili maddelerinin de dikkate alınması gerektiğini, bu ve benzeri konularda her zaman olduğu gibi tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.