GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ YAŞAR AĞYÜZ'DEN MMO'YA ZİYARET

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Şubat 2008

   Gaziantep Milletvekili Yaşar AĞYÜZ, MMO'ya tebrik ziyaretinde bulunarak başarı dileklerinde bulundu.

        Gaziantep Milletvekili Yaşar AĞYÜZ, MMO'ya tebrik ziyaretinde bulunarak başarı dileklerinde bulundu.

 

         Sivil Toplum Kuruluşlarının özellikle kendi meslek alanları ile ilgili önerlilerinin dikkate alınması gerektiği, mevcut iktidar tarafından bunun da doğru ve yerinde karar vermek için şart olduğunu belirten AĞYÜZ, ancak yıllardır çıkarılan yönetmelik ve yasalar ile ilgili Sivil Toplum kuruluşlarının önerileri alınmıyor, alınsa da pek dikkate alınmıyor. Bunun yanında sosyo-ekonomik ve toplumsal yapı dikkate alınmadan, ben yaptım oldu anlayışı ile kararlar veriliyor, şeklinde düşüncelerini belirtti.

        Özellikle son zamanlarda meclis gündemine olan Yapı Denetim Sisteminin revize edilme çalışmalarını yersiz bulduğunu, pansuman tedavilerle sorunun çözülemeyeceğini, sistemde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ihale kanunu, imar kanunu ile ilgili mecliste yeni çalışmalar başlatıldığını belirti.

        AĞYÜZ, Oda'nın görüş ve önerilerinin meclis gündemine taşınması için, Oda'dan bu ve benzeri konularda çalışmalar beklediğini belirti.

        Şube Başkanı Ali PERİ ise üyelerimizi dolayısı ile toplumu ilgilendiren her konuda, her yasada ve her yönetmelikte görüş ve önerilerimiz dikkate alınsa da, alınmasa da ilgililere ulaştırılmaktadır.

       Ülkemizdeki yapı denetim sisteminin çarpıklılığı bilmeyen yok. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden sonra apar topar Ülkemize uyarlanarak yürürlüğe giren bu yasa zaman geçtikçe daha da laçkalaştı. Düşünün ki bir ücret karşılığında kendi yaptığınız binanın ya da yapının denetimini yaptıracaksınız. Yani müşteri, yapı denetim şirketine al şu ücreti ve beni denetle diyecek. Böyle bir sistemin Ülkemizde işlemeyeceğini, yürümeyeceğini önceden görmek için kâhin olmaya gerek yok. Yapı denetim şirketi denetimini iyi yaparsa, yani müşterisini veya yükleniciyi sıkıştırıp, malzemeleri uygun seç vb. taleplerle binanın standartlara uygun bir şekilde yapılmasını sağlamak isterse, aynı müşteriden ikinci bir işi alabilir mi?

       Müşteri veya yüklenici sen çok inceliyorsun bırak ta kafamıza göre işimizi yapalım deyip ikinci ve sonrası işleri aynı yapı denetim şirketine verir mi?

       Maalesef ülkemizdeki yapı denetim adı altında bir sitem var ki aslında adı "YAPI DENETİMSİZLİĞİ".

      Doğal afet riskinin en az düzeyde olduğu Avrupa ülkelerinde bile yapı denetimi konusunda çok sıkı kurallar ve denetimler geliştirilmişken, maalesef büyük depremleri ve doğal afetleri yaşayan ve bekleyen ülkemizde bu konu ne yazık ki gerek kamuoyu gerekse yetkili kurumlar tarafından hak ettiği önemi görememektedir.

       Bu ve benzeri yüzlerce sorunların olduğunu hepimiz biliyoruz. Önemli olan burada siyasi iktidar içersinde bu sorunları kimler, hangi kadrolar çözecek ve bu kadrolar göreve nasıl getirilecek? Ancak burada da Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası karşımıza çıkıyor. Ülke çıkarları doğrultusunda gerekli yasal düzenlemeler yapılabilmesi için, Meclisin, yeterli bilgi donanımına sahip olan, verimli, üretken, özverili kişilerden oluşturulması gereklidir. Az önce de belirttiğim gibi mevcut Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası ile bu mümkün değildir, diye düşüncelerini dile getirdi.

       Sonuç olarak Ülkede bu kadar sorun var ve çok çalışmamız gerekli. Sorumluluğumuzu biliyoruz ve her zaman olduğu gibi bu sorumluluk bilinci ile çalışmalarımız devam edecektir, şeklinde duygularını ifade etti.

        Karşılıklı başarı dileklerinde bulunularak ziyaret sonuçlandırıldı.