GELENEKSELLEŞTİRDİĞİMİZ FİDAN BAĞIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR…

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Mart 2022

GELENEKSELLEŞTİRDİĞİMİZ FİDAN BAĞIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR…

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü İçin

Her Kadın Meslektaşlarımız Adına Fidan Bağışında Bulunduk.

ÇAĞDAŞ BİR TÜRKİYE, EMEKÇİ KADINLAR İLE VAR OLACAKTIR !...

Kadın haklarının savunulması, korunması ve geliştirilmesi, öncelikle kadının yaşam hakkının güvence altına alınması, kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması ile mümkündür. Kadının öneminin ve değerinin farkında olanlar için, 8 Mart tarihi kadın sorunlarının ve bu sorunlara yönelik çözüm metotlarının ortaya konulabileceği çok önemli bir gündür.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 900’lü yılların başında Kadın Hakları diye başlamış, emekçi kadınlar günü diye devam etmiş, ancak günümüzde içi boşaltılarak, farklı noktalara çekilmiştir. Kadın sorunlarının, kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın veya bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışılması yerine, maalesef basit bir kutlama gününe dönüştürülmüştür. Bilinmelidir ki kadınlarımızın sorunu çözülmeden, toplumun sorunları çözülemez ve sağlıklı kuşakların yetişmesi sağlanamaz.

Bu nedenle içi boşaltılarak kutlanılan 8 Mart’lar yerine, kadın sorunlarının tartışıldığı ve çözüme kavuşturulduğu 8 Mart’lar diliyoruz.

Bunun yanında, Ülkemizde son zamanlarda sık sık gözlemlediğimiz yağış dengesizlikleri, bazı bölgelerimizde sel felaketlerine neden olurken, bazı bölgelerimizde ise aşırı kuraklık ve orman yangınları olarak karşımıza çıkmaktadır. Eskiden hiç karşılaşmadığımız fırtınalar ve hortumlar ülkemizde maddi manevi hasarlara neden olmakta, toplumumuza zarar vermektedir. Çevre ve doğanın bilinçsiz şekilde tahribatı, enerjinin verimsiz şekilde tüketimi söz konusu iklim değişiklikleri ve küresel ısınma sorununun temel nedenleri arasındadır.

İklim değişikliği ile mücadele etmek, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya ve daha temiz bir çevre bırakabilmek için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde gelenekselleştirdiğimiz her kadın meslektaşımız adına birer fidan olmak üzere TEMA Vakfına fidan bağışında bulunduk.

MMO Gaziantep Şube olarak geçmiş ve gelecek tüm nesillerde yadsınamaz emeği olan tüm kadınların, kadın meslektaşlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 07 Mart 2022

Saygılarımızla

TMMOB

Makina Mühendisleri Odası

Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu