ŞÖLEN’DEN MMO’DA ENDÜSTRİ 4.0 SEMİNERİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Mayıs 2018

ŞÖLEN’DEN MMO’DA ENDÜSTRİ 4.0 SEMİNERİ

Çağımız teknoloji çağı. Teknolojik gelişmelerin hızla yaşandığı sanayi, imalat, üretim, endüstiyel tasarım, ulaşım, iletişim, elektronik, internet, tarım, sağlık ve turizm alanlarında ilerlemenin önü açılmıştır. Ülke sanayimizin gelişmesi, uluslararası rekabet gücünün artması için gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunludur.

Çağımızın yeni endüstriyel vizyonu dördüncü sanayi devrimi, diğer adıyla Endüstri 4.0’dır.

Ülke sanayisinin gelişmesi ve ülkenin kalkınması, teknolojinin gelişmesi ile paraleldir. Gelişmiş ülkelerin birçoğu sanayisinde endüstri 4.0’ı uygulamaya başlamışlardır.

Endüstri 4.0, imalat gibi geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatmasıdır. Endüstri 4.0 terim olarak dördüncü sanayi devrimi anlamına gelmektedir. İlk sanayi devrimi su ve buhar gücü ile üretim mekanizmasının üzerine kuruluyen, onu ikinci sanayi devrimi olan elektrik enerjisi izlemiştir. Daha sonrasında ise üçüncü sanayi devrimi olan dijital devrim gerçekleşerek elektronik kullanımı artmıştır. Şimdiki süreç ise endüstri 4.0 yani diğer adıyla dördüncü sanayi devrimidir. Yakın süreçte Endüstri 4.0, entegrasyonunu tamamlayayarak firmalar tarafından uygulanabilir hale gelecektir.

Endüstri 4.0, işçi gücünden teknoloji kontrolüne geçen sistemler ile makine kontrolünün artmasına, otomatik sistemler dolayısıyla ihtiyaç olan iş gücü azalmasına etki edecektir. İstihdam yönünden problemler açacak olmasına karşın, kalkınma bakımından ciddi büyüme getirecektir. Üreten sektörlerde ve bu ürünleri taşıyan/dağıtan sektörlerde hat safhada otomasyon ve otonomlaşma görülecektir. Üretim sektörleri bir yandan ürün üretirken, diğer yandan fabrikanın üstünde otomasyon, entegrasyon ve otonomlaşma katmanları oluşacaktır. Önümüzdeki süreçte Endüstri 4.0 evrimi / devrimi kaçınılmazdır.

Bu kapsamda ilimizde Şölen Çikolata firması, Endüstri 4.0 uygulaması için çalışmalara başlamıştır. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi sunmak, paylaşmak, sanayimizde yeni ufuklar açmak amacı ile 12 Mayıs 2018 tarihinde Şubemizde, Endüstri 4.0 Semineri düzenliyoruz.

Şölen Çikolata Firmasında görevli Mak. Müh. Caner ÇELİKKOL ve Elk. Müh. Koray TÜMTÜRK’ün sunumları ile gerçekleştireceğimiz Endüstri 4.0 Seminerine, özellikle Organize Sanayi Bölgesinde çalışan tüm mühendislerimizin, teknik elemanlarımızın, sanayicilerimizin ve ilgi duyan herkesin katılımını önemsiyor ve davet ediyoruz.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                   Saygılarımızla

 

                                                                                                                                                                                                                                                                           Hüseyin OVAYOLU

                                                                                                                                                                                                                                                                   MMO Gaziantep Şubesi

                                                                                                                                                                                                                                                                 Yönetim Kurulu Başkanı