VALİLİK BİNASI YIKIMINA VE MİLLET BAHÇESİ PLANINA BİZ İTİRAZ EDİYORUZ VE TÜM HALKIMIZI BU PLANA İTİRAZA DAVET EDİYORUZ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Ekim 2019 - 31 Ekim 2019

VALİLİK BİNASI YIKIMINA VE MİLLET BAHÇESİ PLANINA BİZ İTİRAZ EDİYORUZ VE TÜM HALKIMIZI BU PLANA İTİRAZA DAVET EDİYORUZ.

Makina Mühendisleri Gaziantep Şubesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkartılan ve TOKİ tarafından yapım ihalesine çıkılan plana itiraz edecektir ve tüm Gazianteplileri de itiraza davet etmektedir. İtiraz süresi 30 Ekim Çarşamba mesai sonuna kadar devam etmektedir. Ancak 29 Ekim resmi tatil oldugundan 28 Ekim pazartesi günü saat 12.00'ye kadar dilekçelerin büyükşehir belediyesi evrak kayıta itiraz sahibi tarafından elden teslim edilmesi daha uygun olacaktır.

Gaziantepli her yurttaş buraya itiraz dilekçesi verebileceği gibi üyesi, yöneticisi ve başkanı olan sivil toplum kuruluşları da itiraz dilekçelerini verebilirler.

Ayrıca mevcut Valilik Binasının yıkılarak cami yapılması konusunda çalışmalar devam etmektedir. Kamil Ocak Stadyumu’nun yıkımı ve yeniden değerlendirilmesi 2012 yılından bu yana tartışılırken, Valilik binasının yıkılması; valilik ve çeşitli idari birimlerin yeni alanlara taşınması 2016 yılından bu yana tartışılmaktadır. Ülkemizin ve halkımızın ekonomik sıkıntılar ile başetmeye çalıştığı bu günlerde bu binalarda bulunan bazı kamu kurumlarının kiraya taşınması veya eğitime açılacak okulların kamu binasına dönüştürülmesi şekliyle taşınmaları yersiz oldugu kadar israftır !!!

Türkiye tarinde bugüne kadar yeni valilik binası yapılmadan yıkılacak tek valilik Gaziantep'te olacaktır. Makamı olmayacak Valimizin makamını ve temsiliyetini zedeleyecek bu yıkım kararının ertelenmesi gerekmektedir.

Diger taraftan Kamil Ocak Stadyumu’nun, kapalı spor salonunun, valilik binasının, Demokrasi Meydanı’nın, 100.Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın bir bölümünün birleştirilmesiyle ortaya çıkarılan millet bahçesinde çok önemli sorunlar bulunmaktadır.

Gaziantep’in kalbinde yapılan planlamada Gaziantep’in yerel idarelerinin, kent halkının neredeyse hiçbir rolü bulunmamaktadır. Böylesine önemli bir konunun kentin çok çeşitli kesimlerinde tartışılması, beklentilerin ve önceliklerin değerlendirilmesi, çalıştaylar ve buluşmalar düzenlenmesi, ulusal ve hatta uluslararası yarışmalarla plan ve projenin elde edilmesi, bütünlüklü bir kentsel tasarım çalışması oluşturulması beklenirdi.

Ancak gelinen noktada bütünlükten uzak, katılımcı ve şeffaf olmayan bir plan çalışması, kentsel çevreyle ve tarihi kent merkeziyle sorunlu ilişkiler kuran bir yapılaşma düzeni, neden yıkıldığı ve başka yere taşındığı belli olmayan valilik binası, akıbeti belirsiz Demokrasi Meydanı, kesintiye uğrayan ve alternatif önerilmeyen ulaşım sistemi, plan askı süresinin dolmasını beklemeden yapılacak olan ihale ve pek çok konu gündemimize girmiştir.

Hala zaman varken alanda yapılacak olan imar plan tadilatı, TOKİ tarafından yapılacak olan ihale ve valilik binasının yıkım kararı askıya alınmalı, Gaziantep’in çeşitli kesimlerini bir araya getiren buluşmalarla kentimizin önceliklerini göz önünde bulunduran bir program belirlenmeli ve ardından yarışma usulüyle bu son derece kritik alanda oluşturulacak kentsel çevre ortaya çıkarılmalıdır.