YER ALTINDA GÜNEŞİ HAYAL EDENLERİN GÜNÜ, KUTLU OLSUN !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Aralık 2020

YER ALTINDA GÜNEŞİ HAYAL EDENLERİN GÜNÜ, KUTLU OLSUN !...

Yeraltında güneşi hayal edenlerin, 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyoruz.

Maden işçiliği dünyanın en zor ve en eski mesleklerinden biridir. Yerin yüzlerce metre altında her türlü tehlike ve zorluğa karşı doğayla mücadele ederek, yer altı zenginliklerini yer üstüne çıkaran, insanlığın hizmetine sunan, gerektiğinde bu uğurda yaşamını kaybeden maden emekçilerine sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Madenciler toprağın bağrından çıkardıkları evlerimize, okullarımıza, hastanelerimize, sanayimize ve teknolojimize kazandırdığı her maden zerresi kadar teşekkürü hak eden, kutsal bir mesleği icra etmektedirler.

Ülkemizde ki madencilik sektörü, ülkemizin dünyanın en önemli maden yataklarına sahip bir coğrafyada bulunması nedeniyle gelişmiş bir sektördür. Bu sektörde üretimin her aşamasında büyük özveriyle çalışan madenciler, çok riskli ve tehlikeli çalışma koşullarına sahiptir. Özellikle vurgulamak gerekirse ülkemiz madenlerinde, bilimin ve teknolojinin öngördüğü etkili önlemler alınmamakta, zorunlu denetimler yapılmamakta, yasal düzenlemelere uyulmamaktadır. Bu nedenle Ülkemizde ki madencilik tarihi, iş cinayetleri ile doludur.

Dünyanın her yerinde her 4 Aralık’ı bir mücadele gününe çeviren, coşkuyla kutlayan madenciler, ülkemizde yaşanan iş cinayetleri ve hak gasplarından dolayı acılar içerisindedir. İş cinayetlerinde hayatını kaybeden maden emekçilerini anıyor, Soma'da, Ermenek'te hakları için direnen madencileri saygıyla selamlıyoruz.

Dünyada ve ülkemizde yer altında ve yer üstünde canlarını ortaya koyarak çalışan; insanlık tarihindeki en zor mesleklerden biri olan madencilikle ekmeğini kazanan tüm madencilerin ve maden mühendislerinin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyoruz. 04 Aralık 2020

TÜRK MÜHENDİS ve MİMAR ODALARI BİRLİĞİ

Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu