ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Ocak 2009

Şubemizin, 2008-2010 çalışma döneminin ikinci Danışma Kurulu Toplantısı 25 Ocak 2009 tarihinde Özgüven tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıda, Danışma Kurulu üyelerini odanın çalışmaları hakkında bilgilendiren MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan Kutlu; kurs, panel ve konferans gibi etkinliklerle meslek ve meslektaş sorunlarını gündeme getirdiklerini belirtti. Danışma Kurulu toplantısında, kriz ve işsizlik konusu ağırlıklı olarak yer aldı.

MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan Kutlu, eşitsizliğin olduğu her yerde krizin olacağını belirterek, "Ülkemizde kriz deyince ilk önce emekçinin işten çıkarılması akla gelmektedir. Bizler ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuzlukların beklenen bir şey olduğunu, emperyalizm ve onun ülkelerdeki çıkar ortakları var olduğu sürece bu karanlık tablonun süreceğini biliyoruz. İnsanımız, kendisine dayatılan tüm bu olumsuzlukları ya yaşamaya devam edecek, ya da emekten, özgürlükten, adaletten, eşitlikten, demokrasiden, laiklikten, bir arada kardeşçe yaşayan, üreten Türkiye'den yana taraf olarak başka bir dünya yaratacaktır" dedi.
Ülke çıkarlarını ön planda tutan siyasi yapıların güç birliği yaparak iktidar olmasının çok önemli olduğunu ve bu güç birliği için kişisel ve politik çıkarların bir kenarı bırakılması gerektiğini her fırsatta söylediğini belirten Kutlu söyle konuştu:
"Ne yazık ki kentimizde yaşanan son gelişmeler bizi yine haklı çıkarmış, yerel seçimlere yönelik, proje üretmeyen, halkın sorunlarını göz ardı eden, kişilere ve partilere odaklı siyasi yapılar oluşmaktadır. Biz hala önümüzde vakit olduğunu düşünerek sorumluluk alan kişi ve kuruluşları sağduyulu olmaya ve güç birliği yaparak seçimlere gitmenin yollarını açmaya davet ediyoruz."