BAYRAMDA ARTAN TRAFİK KAZALARI HAKKINDA - 18.01.2005

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Bayramda Artan Trafik Yoğunluğu Nedeniyle Meydana Gelen Kazalar Gerekli Kontrol Ve Denetimlerle Önlenebilir

 Basına ve Kamuoyuna
BAYRAMDA ARTAN TRAFİK YOĞUNLUĞU NEDENİYLE MEYDANA GELEN KAZALAR GEREKLİ KONTROL VE DENETİMLERLE ÖNLENEBİLİR

Türkiye'deki araç sayısı büyük bir hızla artmaktadır. Toplu taşımaya yönelik köklü bir ulaşım politikasının olmayışı, insanları giderek daha çok özel araç kullanmaya sevk etmektedir. Düşük faizli krediler, hurda araç indirimi, kampanyalı satışlar vb. yöntemlerle trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artmakta ve bu sayısı on milyona doğru yaklaşmaktadır. Türkiye'de karayolu alt yapısının yetersiz oluşu, araç sürücülerinin yeterli eğitim almamaları, denetim ve araçlardaki emniyet donanımlarının yetersizliği araç sürücüleri yolcu ve yayalar için büyük bir tehlike oluşturmaktadır.

Bir günde neredeyse 20 vatandaşımızın hayatına mal olan trafik kazaları bayram vb. uzun tatil dönemlerinde artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak artmaktadır.

Trafik kazaları ve bu kazalarda meydana gelen can ve mal kayıpları, karayollarının fiziki durumunun iyileştirilmesi, uyarıcı işaret ve levhaların düzgün ve yeterli sayıda olması yol çizgileri ve aydınlatmalarının yapılmaması, raylı sistem, deniz yolu gibi alternatif ulaşımlara gerekli önemin verilmemesi, periyodik bakım ve muayenelerle büyük oranda önlenebilecekken bütün günah, kişisel içgüdülerimizden yaratılan "Trafik Canavarı"na yüklenilerek trafik terörünün ardındaki gerçekler gizlenmektedir.

Yaptığımız araştırma ve incelemelerde, İstanbul'da 2004 yılında freni patlayan kamyonların neden olduğu kazalar ve 2004 yılının sonu ve 2005 yılının ilk günlerinde LPG li araçlarda peş peşe meydana gelen kazaların araçların durumundan kaynaklandığı ve gerekli denetimlerin yapılmadığı, yapılması durumunda erken tespit edilerek önlenebileceği ortaya çıkarılmıştır.

Bir kısmında arızalı küçük bir parçadan, bir diğerindeki hatalı montajdan meydana gelen bu kazalarda ne yazık ki bir çok insanımız yaşamını kaybetmektedir.

Kent yaşamının zorlu çalışma ortamlarından uzaklaşma ihtiyacı ve uzak yerlerdeki yakınlara duyulan özlemle çıkılan yolculuklar bayram vb. tatil dönemlerinde daha da artmakta ve yukarıda açıklanan olumsuzluklar nedeniyle meydana gelen kazaların bilançosu ağırlaşmaktadır.

Basın yoluyla kamuoyunu bilgilendirmek, gerekli bakım ve kontrollerin yapılması konusunda yurttaşları ve ilgilileri uyarmak, bayram öncesi artan trafik yoğunluğunda meydana gelebilecek trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarının önlenmesi için önem arz etmektedir.

İlgili makamlarca gerekli önlemlerin alınacağı ümidi ile bütün araç sürücülerinin bayramını kutlar kazasız, güvenlikli yolculuklar dileriz.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi adına
Yönetim Kurulu Sekreteri Battal KILIÇ