1 MAYIS

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Mayıs 2006

Tüm dünya emekçilerinin bayramı olan 1 Mayıs'ta Odamız; birlik, mücadele ve dayanışma için Kadıköy İskele Meydanı'ndaki yürüyüşe kitlesel katılım gösterdi.

İşçiler, kamu çalışanları, yüreği emekten ve insanlıktan yana atanlar, hoş geldiniz.
"Bu gün dostların arasındayız güneşin sofrasındayız" demeye gelenler, hoş geldiniz.
"Bu gün 1 Mayıs. İşçinin emekçinin bayram günüdür." demeye gelenler, hoş geldiniz.
"Bu gün 1 Mayıs. Birlik, mücadele, dayanışma günüdür." demeye gelenler, hoş geldiniz
Türkiye‘nin dört bir yanında alanları özgürleştirmeye gelenler, hoş geldiniz.

Dostlar,

Emperyalizm dünya halklarına savaş açtı. Hani küreselleşme ile barış, adalet, kardeşlik, özgürlük gelecekti. Hani bütün insanlık kardeşlik içinde yaşayacaktı. Hayır. Küreselleşme, dünya halklarına aksine daha fazla yoksulluk, daha fazla işsizlik, daha fazla açlık, daha fazla savaş ve daha fazla ölüm getirdi. Küreselleşme bu gün Irak‘ta yüreği susan çocuktadır. Yarın küreselleşme İran‘lı bir çocuğun yüreğini durduracaktır.

Siyasal iktidarı uyarıyoruz:
ABD emperyalizminin yüzyılın felaketi olduğunu bilmiyor musun? Hala öğrenmedin mi?
ABD emperyalizminin insanlığın başına gelen, gelmiş geçmiş en büyük bela olduğunu bilmiyor musun?
Iraktaki işgalinin üçüncü yılında sonuç ortada. Yüz binin üzerinde Iraklı öldü. Binlerce Iraklı çocuğun artık yürek atışları yok. Bunun sorumlusunun ABD emperyalizmi olduğunu bilmiyor musun?

Sevgili dostlar,

Ülkemizde ne yaşanıyor? Gerçekleştirilen düzenlemelerin hemen hepsi sermayenin küreselleşmesinin gereksinimleri doğrultusundadır. Yapılan, ülkenin bir bütün olarak uluslararası sermayenin rant alanı haline getirilmesidir. Yapılan emeğe ve demokrasiye karşı savaş açmaktır. Siyasal iktidar, reform uygulamaları adı altında IMF ve Dünya Bankası programlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Bu program emeğin, çalışanın, emekçinin, yoksulun, kısacası bu ülkenin halkının programı değildir. Kendinden öncekilerden daha başarılı bir IMF‘ci olan bu iktidarın uygulamaları, emekçiye, asgari ücretle çalışana, emekliye, işsize, esnafa ve köylüye karşıdır. Bunların programı insanımızın geleceğini karartan, insanımızı yoksulluğun içine iten bir programdır.

Bu programdaki Özelleştirme uygulamaları talan uygulamalarıdır.
Sağlık ve sosyal güvenlik yasaları, paran kadar sağlık demektir. Mezarda emeklilik demektir. Hastanın müşteri, hastanenin sağlık işletmesine dönüştürülmesidir.
Kamu Yönetimi Yasası, vatandaşın müşteri, ülkenin pazar haline getirilmesidir.
Kamu Personel Yasası, iş güvencesiz, performansa göre sözleşmeli çalışma demektir.
Yerel Yönetim Yasası, yerelleşerek hizmetlerin özelleştirmesi demektir.
Bunlarla bu ülkede tam bir sosyal-ekonomik yıkım yapılmaktadır.

Sevgili dostlar,

Şairin dediği gibi "demeye de dilim varmıyor ama, kabahatin çoğu bizim be canım kardeşim"

Sevgili dostlar,

Şimdi, emekten ve demokrasiden yana bütün güçlerin küresel sermayenin yasalarla, bombalarla dünyada emekçilere karşı giriştiği savaşa karşı durmanın zamanıdır.
Şimdi, siyasal iktidarın düzenlemelerine karşı "emek‘ten yana tavır almanın zamanıdır.
Şimdi "küresel saldırıya karşı küresel direniş" deme zamanıdır.
Şimdi omuz omuza olma zamanıdır.
Şimdi hep birlikte "kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" deme zamanıdır.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Soğancı