32. DÖNEM'DE NELER YAPTIK?

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Aralık 2017

32. Dönemde, meslektaşlarımızın nitelikli ve bilimsel eğitime kavuşmasını sağlayan teorik ve uygulamalı eğitim merkezlerimizle mesleki eğitim projelerimiz, üyelerimizin mekanik tesisat ve asansör projelerinin zamandan ve kâğıttan tasarruf ederek denetlenmesini sağlayan Online Proje Denetimi, üyelerimizin Odamızın tüm eğitim ve etkinliklerine hızlıca ulaşabilecekleri Makina Mobil ve üyelerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak şekillendirdiğimiz ortak çalışma ofislerimizin ilki Makina Fabrika gibi oldukça önemli projeleri hayata geçirdik. Tüm bu faaliyetlerimizi 33. Dönemde de sürdürmeye ve geliştirmeye kararlıyız.

 

EĞİTİM
 

Eğitimin kadrolaşma kıskacında kalarak gericileştiği ve mesleki-bilimsel eğitimin niteliğinin gün geçtikçe azaldığı ülkemizde meslektaşlarımızın eğitim seviyesini artırmak için gösterdiğimiz çabalara her dönem yenilerini ekliyoruz. 5 Ağustos 2017 tarihinde Bakırköy’de açılışı yapılan Avrupa Yakası Eğitim Merkezi ve Nisan 2017 tarihinde açılışı yapılan Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi ile eğitim merkezi sayımızı üçü teorik ve biri uygulamalı olmak üzere dörde yükselttik. Önümüzdeki dönemde ayrıca, Avrupa yakasında ikamet eden meslektaşlarımız için tasarlanan İkitelli Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin plan ve proje aşamalarını da tamamladık. Kaynak eğitimleri, asansör bakım ve montaj eğitimleri, imalat eğitimleri ve mekanik tesisat eğitimleri başta olmak üzere mühendis ve ara teknik elemanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak uygulamalı eğitim merkezimiz için yapılacak çalışmalar umuyoruz ki 33. dönemde tamamlanacak.

32. Dönem boyunca Aralık 2017’ye kadar toplam 11211 kişiye eğitim gerçekleştirdik. Aralarında bilgisayar kursları (AutoCAD, Catia, Ansys, Revit-Map), kazancı yetiştirme kursları, mühendis yetkilendirme kursları, LPG yetkili personel kursları, enerji yöneticisi eğitimleri, yerinde eğitim, bilirkişilik eğitimlerimiz ve içinde seminer, panel ve söyleşilerin bulunduğu diğer eğitim faaliyetlerimizle, meslektaşlarımızın nitelikli eğitim açıklarını kapatmaya yönelik adımlar attık.

Eğitim merkezlerimizde gerçekleştirdiğimiz sertifikalı eğitimlerimiz, belgelendirme faaliyetlerimiz, ücretsiz panel ve seminerlerimizin yanı sıra zaman ve ulaşım sıkıntısı çeken meslektaşlarımıza yönelik olarak yayınladığımız webinar eğitim videolarımızla da meslektaşlarımızın uzaktan eğitim almalarını sağlıyoruz. Makina Mobil uygulamamızın içindeki Makina TV modülünde yayınlanan Webinar eğitimlerimizle kısa sürede 441 üyemize ulaşma şansını yakaladık. Odamız tarafından verilen eğitim ve seminerleri destekleyici nitelikte olan Webinar eğitim videolarımız, bilgisayar, tablet ya da cep telefonu üzerinden izlenebiliyor. Üstelik kaydı alınan bu videolar daha sonra Makina Mobil’de yer alan Makina TV modülüne yüklenerek eğitimleri kaçıranlara tekrar izleme fırsatı sağlıyor.
 

KAMUSAL DENETİM VE PERİYODİK KONTROLLER

Odamız, TMMOB’a bağlı tüm diğer Odalar gibi, mesleki kamusal denetim konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekte, halkımızı, bakanlıkları, hükümeti ve diğer bileşenleri gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarmaktadır. MMO İstanbul Şubesi düzenlediği kongre, sempozyum ve basın açıklamalarıyla Türkiye’de yaşanan işçi cinayetlerini ve yetersiz denetimler nedeniyle meydana gelen kazaları ortaya koymakta; bu konularda atılması gereken adımları ise kendi uzmanlık alanı dahilinde bir bir anlatmaktadır. MMO İstanbul Şube, 32. Dönem boyunca anlaşmalı olduğu belediyelerin denetimi altında bulunan tüm bölgelerde toplam 54,256 asansör denetimi yerine getirmiş ve ilgililere gerekli tüm bilgilendirmeleri yapmıştır. Asansör periyodik kontrolleri dışında, 37,223 kaldırma ve iletme makinası periyodik kontrolü, 9467 basınçlı kap periyodik kontrolü ve 993 baca periyodik kontrolü gerçekleştirmiş olan Odamız, kamusal denetimin, halkımızın ve ülkemizin refahı için önemini son derece iyi bilmekte ve tüm denetim faaliyetlerini kâr amacı gütmeden; tamamen kamu yararına yapmaktadır.

54,256 Asansör Periyodik Kontrolü

696 Bilirkişilik Hizmeti

37,223 Kaldırma ve İletme Makinası Periyodik Kontrolü

9467 Basınçlı Kap Periyodik Kontrolü

670 İş Makinası Periyodik Kontrolü

993 Baca Periyodik Kontrolleri

194 Yangın Periyodik Kontrolleri

92 İş Hijyeni Ölçümleri

320 Baca Gazı Emisyon Ölçümleri

ÜYE İLİŞKİLERİ

32. Dönemde eğitim, teknoloji, dijitalleşme ve doğa için harcadığımız emeğin yanında üyelerimizle olan ilişkilerimizin güçlenmesi için de çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Bunlar arasında en çok öne çıkanı hiç şüphesiz üye ziyaretlerimiz oldu. Bugüne dek 3128 üyemizi iş yerlerinde ziyaret ederek Odamızla ilgili görüş ve önerilerini almaya çalıştık ve değişimi de aslında bu sayede yakalayabildik. Bunun yanı sıra üyelerimiz arası ilişkilerin güçlenmesi için de pek çok adım attık. Ayrıca Meslekte Onur Yılı Etkinliklerimiz, yılbaşı kokteylleri, mezun buluşmaları, öğrenci üye buluşmaları ve Oda Gönüllüleri Gecesi gibi sosyal etkinliklerimizle de üyelerimiz arası birlikteliğin, örgütlülüğün ve fikir alışverişlerinin artması için uğraştık.
 

11145 Üye Adres Güncelleme

2237 Yeni Üye

265 Yeni Öğrenci Üye

536 Üye İle Mezun Buluşmaları Etkinlikleri

176 Üye İle Çarşamba Buluşması Etkinlikleri

3128 Üyeye İş Yeri Ziyareti

1224 Üye İle Meslekte Onur Yılı Etkinlikleri

MAKİNA MOBİL

32. dönemde özellikle dijital alanda yaptığımız çalışmalarla üyelerimizin Odamızla ilgili tüm işlerini kolaylaştırma yönünde adımlar atıyoruz. Bu çalışmalar arasında en önemlilerinden birisi ise an itibariyle 4500 üyemiz tarafından kullanılan Makina Mobil uygulaması. Telefonuna Makina Mobil’i kuran üyelerimiz, Başkan’la iletişime geçme, üyelik işlemlerini hızlıca halletme, eğitim ve seminerlerimizi inceleme/hızlı kayıt yaptırma ve Oda aidatları hakkında bilgi edinme gibi pek çok işi kolaylıkla halledebiliyor.

Üyelerimiz Makina Mobil Uygulamasını Kullanarak;

·       Kendi profil bilgilerini güncelleyebilirler

·       Eğitimlere ve etkinliklere kayıt yaptırabilir; ayrıca eğitim ve etkinlik talebinde bulunabilirler

·       İş İlanlarını takip edebilir ve başvuruda bulunabilirler

·       Dergileri ve haberleri takip edebilirler

·       Makina TV tarafından hazırlanan içerikleri izleyebilirler

·       Elektronik kartvizit modülü ile yeni tanıştığı meslektaşlarıyla iletişimde kalabilirler

·       Aidat ödeme ve aidat muafiyet başvurusu gibi işlemlerini gerçekleştirebilirler

·       Yönetim Kurulu, Başkan, Sekreter, İdari Personel ve Odanın departmanlarına mesajla görüş, öneri, şikâyet ve taleplerini iletebilirler.

DİJİTALLEŞME

Teknoloji ve mobildeki ilerlemelerin gerisinde kalmamak ve dünyanın gelişimine ayak uydurmak için verdiğimiz çabaları dijitalleşme yönünde attığımız adımlarla destekliyoruz. Bu çalışmalar arasında en önemli olanlardan birisi de ‘Online Proje Denetimi’. Bugüne dek 534 SMM üyemiz tarafından kullanılan bu uygulama sayesinde 11,774 tesisat projesi denetimi zaman ve kâğıt israfı yaşanmadan gerçekleştirildi.

Üyelerimiz SMM Online Proje Denetimi Sayesinde;

·       Yaptıkları projeleri Odamıza çevrimiçi olarak gönderiyor ve onay için çok daha az bir süre beklemek durumunda kalıyorlar

·       Proje hatalarında hızlı ve kolay düzeltmeler sağlayabiliyorlar

·       Projelerinin onay süreci tamamlandığında karekodlu sicil durum belgesini ve proje etiketini kendi yazıcılarından çıktı alabiliyorlar.

MAKİNA TV

MMO İstanbul Şube’nin yürüttüğü mesleki eğitim ve bilgilendirici etkinliklerin verimini artırmayı, mesleki yeterliği geliştirmeyi ve iş bilincini sağlamlaştırmayı amaçlayan Makina TV, 32. Dönemde uygulamaya geçirdiğimiz en dinamik faaliyetlerimizden biri oldu. Makina TV, yayınlamış olduğu Oda tanıtım videoları, bilgilendirici röportajlar, belgesel ve canlı yayınlar ile büyük beğeni toplamış ve Prof. Dr. Kirkor Yalçın için hazırlamış olduğu "Hayat Bir Mücadeledir" belgeseliyle de üyelerimize derinden temas etmeyi başarmıştır. Geçtiğimiz dönem 40’ın üzerinde video hazırlamış olan Makina TV’nin çalışmaları 33. dönemde artarak ve daha fazla insana ulaşarak devam edecektir.

MAKİNA FABRİKA

İstanbul'da yaşamak, bir yerden bir yere ulaşmak oldukça zor. Üstelik sadece trafik sorunu değil; yaşam kalitesinin düşüklüğü, güvenlik sorunu ve gürültü gibi birçok diğer sebep de bu şehirdeki hayatımızı zorlaştırıyor. Biz de bu sebeplerden dolayı hem Oda üyelerimiz hem de öğrenci üyelerimiz için ne yapabileceğimizi düşündük ve son dönemde, Avrupa’da ve Türkiye’de gittikçe yaygınlaşan paylaşımlı ofislere –ki biz buna ortak çalışma ofisleri diyoruz- benzer bir yapı oluşturmaya karar verdik.

Üyelerimiz Makina Fabrika Sayesinde;

·       Günlük iş toplantılarını ve çalışmalarını ücretsiz olarak Makina Fabrika'da gerçekleştirebilecekler

·       Meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir alana sahip olacaklar

·       Ortak çalışma ofisimiz sayesinde yeni bağlantılar kurabilecekler

·       Bu alanlardan hem Oda üyelerimiz hem de öğrenci üyelerimiz faydalanabilecekler

·       Odayla olan ilişkilerini güçlendirebilecekler

·       Makina Mobil uygulamamız aracılığıyla bu alanların doluluk durumlarını kolaylıkla takip edebileceklerdir.

İŞ & MÜHENDİS
 

MMO İstanbul Şube İş Mühendis Birimi 2008 yılında, üyelerimizin iş arama süreçlerini hızlandırmak ve doğru işe yerleşmelerini sağlamak adına, süreçlerin web portal üzerinden yürütülerek iş ilanları ile iş arayan mühendisleri buluşturmak amacıyla kuruldu. Bugün gelinen noktada iş arayan üyelerimize danışmanlık ve yönlendirme görevini de üstlenen İş Mühendis Birimi, üyelerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini yakından takip etmekte, üyelerimizi mesleki-teknik eğitimlere yönlendirmekte ve yine bu kapsamda çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlemektedir. İş Mühendis Birimi 32. Dönem’de 1674 üyemizle temasa geçmiş ve meslektaşlarımızı 3022 firmaya yönlendirmiştir.

HUKUK
 

Kamu ve özel sektörde çalışan üyelerimizin mesleki görevlerini yerine getirirken karşılaştıkları zorlukları ve özlük hakları açısından yaşadıkları sorunları çözmelerinde yardımcı ve yönlendirici olması için kurulan Hukuk Birimimiz 32. Dönem’de 3252 üyemize hukuki destek sağlamıştır.