AKIŞKAN GÜCÜ MÜHENDİS YETKİLENDİRME KURSLARIMIZ BAŞLIYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Mart 2019

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Akışkan Gücü (Hidrolik – Pnömatik) alanında tasarım, projelendirme, imalat, montaj, bakım onarım faaliyetlerini standartlara uygun olarak gerçekleştirecek, ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaları ve yeni gelişmeleri takip edecek, mesleki etik kurallarına uygun olarak çalışacak oda üyesi mühendislere yönelik Akışkan Gücü Mühendis Yetkilendirme eğitimlerinin ilki Akışkan Gücü (Pnömatik) Mühendis Yetkilendirme eğitimi 20 Mart'ta başlıyor.

Önemi:

Pnömatik sistemler, makina imalat sanayisinin yüksek teknolojili ürünleri arasında yer alır. Makina sanayisinin gelişimine bağlı olarak hidrolik sistemlerin kullanımı artarken kullanım alanları da yaygınlaşmaktadır. Uzmanlar ise sektörün makina üretimiyle kurduğu güçlü ilişkinin, hidrolik ve pnömatik sistemlerin tarihsel köklerine inildiğinde daha net bir biçimde ortaya çıktığı görüşünde birleşiyor. Makina imalat sanayisinin gelişmesiyle önemli sektörlerden biri haline gelen hidrolik ve pnömatik sistemler, iş yapış şeklini kolaylaştırırken gücün kontrollü olarak kullanılmasına da olanak tanıyor.

Eğitimin Amacı

-Pnömatik eğitimi ile devre elemanlarının tanıtılması ve çalışma prensiplerinin öğretilmesi,

-Pnömatik devrelerin çalışma mantığının öğretilmesi ve devre kurulmasında gerekli olacak bilgilerin kazandırılması,

-Pnömatik devrelerdeki problemlerin tespiti ve çözüm yöntemlerinin öğretilmesi,

-Pnömatik sistemlerin arızalarını tespit edecek ve bakımını yapabilecek seviyeye getirilmesi hedeflenmektedir.

İçerik:

  1. MMO Ana Yönetmeliği ve Yönetmelikleri, Oda Çalışma İlkeleri, 6769 Sınai Mülkiyet Kanunu,
  2. Pnömatiğin Temel Prensipleri,
  3. Basınçlı Havanın Üretilmesi,
  4. Basınçlı Havanın Dağıtılması,
  5. Basınçlı Havanın Şartlandırılması,
  6. Basınçlı Havanın Denetlenmesi,
  7. Pnömatik Çalışma Elemanları,
  8. Pnömatik Devre Şemaları,
  9. Pnömatik Sistemlerde Sızdırmazlık,
  10. Vakum Tekniği,
  11. Pnömatik Devre Uygulamaları,
  12. Kaskad Devre Uygulamaları,
  13. Pnömatik Uygulamalarda İş Sağlığı ve Güvenliği.
  14. Uygulama