AVRUPA YAKASI GENEL ÜYE TOPLANTISI ve YILBAŞI KOKTEYLİ ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Ocak 2019

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin düzenlemiş olduğu Avrupa Yakası Genel Üye Toplantısı ve Yılbaşı Kokteyli etkinliği 5 Ocak 2018 tarihinde Bakırköy İlçe Temsilciliği / Avrupa Yakası Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üyeler arasında iletişimi güçlendirmek, 2018’de yapılan çalışmaları aktarmak ve biten yılın stresini atmak amacıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç gerçekleştirdi. Kılıç konuşmasında; 2019 yılının ülkemize birlik, mutluluk ve barış getirmesi temennisinde bulunarak, “Geride bıraktığımız 2018 yılı memleketimiz için özlemle beklenen ‘güneşli güzel günler’e uzak bir yıl oldu. Ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini derinden etkilediği, alım gücünün giderek azaldığı, toplu işten çıkarmaların arttığı, işçilerin emeklerinin karşılığını alamadığı yetmeyip hakkını arayınca tutuklandığı, yoksullaşma ve işsizlikle dolu bir 2018 yılı geçirdik. Şeker fabrikalarından kâğıt fabrikalarına özelleştirmeler yoluyla talan eden, sosyal hak olarak tanımlanması gereken kamusal hizmetleri, yerli tarımsal üretimi, kentleri, doğayı imha eden politikaları hayata geçiren bir zihniyet tarafından yönetilerek 2019’u karşıladık. Bizler tüm bu olumsuzluklar karşısında, yaşamı yeniden yaratan analitik düşünce ile hareket eden bireyler olarak, ülkemizin sorunlarını masaya yatıracağımız, çözümlerini kendi alanında yetkin kişilerle bulmaya çalışacağımız etkinliklerimize ve çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz. Yaşam nasıl bizim ürettiğimiz makinalarla solduruluyorsa; yine bizim üreteceğimiz makinalar ve çözümlerle renk bulacak. Bu renkleri aramada, etkinliklerimiz önemli rol oynayacak” dedi.

Battal Kılıç’ın konuşmasının ardından söz alan MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim M. Tataroğlu, ise Oda’nın 2018 yılındaki çalışmalarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Tataroğlu, etkinliğe katılan tüm meslektaşlarını Oda’nın başlatmış olduğu eğitim seferberliğine davet etti. Soru ve cevaplarla devam eden toplantının ardından üyeler için düzenlenen yılbaşı kokteyli etkinliğine geçildi.