Bakırköy-Başakşehir Temsilcilik Genel Üye Toplantısı ve Yılbaşı Kokteylimiz Gerçekleştirildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Aralık 2019

TMMOB MMO İstanbul Şubesi Bakırköy ve Başakşehir İlçe Temsilciliklerimiz tarafından organize edilen Bakırköy-Başakşehir Temsilcilik Genel Üye Toplantısı ve Yılbaşı Kokteyli, 19 Aralık 2019 Perşembe Günü Avrupa Yakası Eğitim Merkezi/Bakırköy'de gerçekleştirildi.

Bakırköy ve Başakşehir Temsilcilik üyelerimiz ile bir araya geldiğimiz ve mühendislik mesleğine yeni adım atan üyelerimize "mesleğe hoş geldin" belgelerinin verildiği etkinliğimizin açılış konuşmasını, Başakşehir Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Nizamettin Çolak yaptı. Konuşmasına etkinliğe gelen üyeleri selamlarak başlayan Çolak, "TMMOB, kendisine bağlı olan onlarca Oda ve binlerce üyesiyle ülke çapına yayılmış olan büyük bir örgütlü güçtür. Gücünü üyelerinden alan TMMOB, iktidarın yıllar süren sindirme çabalarına karşı dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Bu direnişi sürdürmek ve ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak için üyelerimizin katkıları çok önemlidir. Şubat ayındaki Genel Kurul sürecinde gerçekleşecek olan yüksek katılım, Odamızın ve TMMOB örgütlülüğünün gücünü göstermesi açıısndan önemli ve yeni dönem çalışmalarında motive edici olacaktır. Bu sebeple herkesi Genel Kurul ve Seçimlere katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Nizamettin Çolak'ın ardından söz alan Bakırköy Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyesi Fatih Aydınlı, “TMMOB'un gerek çevre konularında gerekse ülke politikaları konularında ne kadar haklı çıktığını defalarca kez gördük. Bilimi ve tekniği, halkımızın faydasına kullanan, kamusal denetimi merkeze koyarak hareket eden örgütümüz attığı her adımda halkımızın ve ülkemizin çıkarlarını korumaya devam edecektir. Bizim üzerimize düşen görev, Odamızın ve örgütümüzün gücünü ileriye taşımak ve daraltılan meslek alanlarımıza karşı meslek haklarımızı savunmak için Genel Kurul ve Seçimlere katılarak demokratik haklarımızı kullanmaya devam etmektir" dedi.

Fatih Aydınlı'nın ardından kürsüye çıkan MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç, etkinliği onurlandıran üyelerimize hoş geldiniz diyerek, "Geçtiğimiz iki dönem boyunca mesleğimiz, meslektaşlarımız ve halkımız için kamusal hizmet vermeye çalıştık. Bu görevi onurla ve gururla yaptık. Bizlerle birlikte bu mücadele sürecini yürüten Şube Yönetim Kurulu Üyelerimize, Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyelerimize, komisyonlarda ve çalışma gruplarında yer alan emektar üyelerimize, Odamızın her çalışmasına katkı koyan örgütlü üyelerimize ve çalışmalarımızı verdikleri emeklerle yürüten Şube çalışanlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum." dedi ve "Biz elimizden geldiğince üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bu yolu daha genç arkadaşlarımızın yürümesi gerektiğini düşündüğüm için bu yıl başkanlığa aday olmayacağım. Yerimize gelecek olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum." diyerek MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim M. Tataroğlu'nu kürsüye davet etti.

Tataroğlu yaptığı konuşmada, “Siz değerli üyelerimizden aldığımız güçle, her türlü baskı ve şiddet ortamında mesleğimizi ve ülkemizi savunmaya devam ettik ve iktidarın tüm baskılarına rağmen yılmayarak örgütlülüğümüzü daha da güçlendirmeyi başardık. Sayın Battal Kılıç'a, tüm bu zorluklar içerisinde bizlere yaptığı liderlikten ötürü teşekkür ediyorum. Biz bu zamana kadar her zaman meslektaşlarımızın ve halkımızın yanında olduk. Haksızlıklara karşı ise direndik. Aynı şekilde, son dönemde Bakırköy'de de ortaya çıkan özelleştirme yanlısı poliitikaların karşısında duracağımıza ve Bakırköy halkını koruyacağımıza söz veriyorum. Örgütümüz, meslektaş ve meslek haklarının korunmasının yanı sıra; kamu yararını koruma görevini de edinmiştir ve bu görevi her zaman sürdürecektir. Siz değerli üyelerimizden beklentimiz, mesleğimizin ve halkımızın çıkarlarını korumaya devam edebilmemiz için Genel Kurul ve Seçimlere katılarak demokratik haklarınızı kullanmanızdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni adım atan üyelerimize "mesleğe hoş geldin" belgeleri verilerek kokteyle geçildi.

Kokteylde çekilen fotoğrafları indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.