DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ, ÜLKEMİZİN AYDINLIK GELECEĞİNE DUYDUĞUMUZ İNANÇLA KUTLU OLSUN!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Eylül 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç'ın Eylül ayı ''Makina Bülten'de yayınlanan 19 Eylül Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma günü konulu yazısı bilginize sunulmuştur.

Sevgili Meslektaşlarım;

Bildiğiniz üzere 32. Dönem’de  yönetimimizin bütün çabası mühendislik hizmetlerinin ülke, sanayi ve toplum çıkarları doğrultusunda verilmesine yönelik. Odamızın kamu yararına teknik çalışmaları, üye ve öğrencilerimize yönelik mesleki faaliyetler, eğitimler ve seminerler tüm hızıyla devam etmektedir. Bu doğrultuda 5 Ağustos tarihinde Avrupa Yakası Eğitim Merkezi’nin açılışını yaparak mesleğimize ve sektörümüze bir yenilik katmanının gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Üyelerimizin ve meslektaşlarımızın mesleki birikimlerini artırmak her alanda birinci önceliğimiz. 32. Dönem'de faaliyete geçirdiğimiz; Suat Sezai Uygulamalı Eğitim Merkezi, Anadolu Yakası Eğitim Merkezi ve Avrupa Yakası Eğitim Merkezi ile eğitim seferberliği iddiamızın en büyük kanıtıdır. Eylül ayı itibariyle üyelerimizle buluşacağımız yoğun bir döneme giriyoruz. Bu dönemdeki faaliyetlerimizi üyelere anlatabileceğimiz pek çok etkinliğimiz olacak. Bu dönemi iyi değerlendirerek, 13-14 Ocak’ta taçlandıracağımız Şube Genel Kurulu ve seçimlerimizde sizleri omuz omuza olmaya davet ediyorum.

Değerli Meslektaşlarım;

Ülkemizin içine girdiği bu kritik süreçte demokrasi mücadelesini sürdürmek, meslek uygulama alanlarımızı, mesleki demokratik örgütlülüğümüzü ve birliğimizi korumak en birincil görevlerimiz. TMMOB ve SGK arasında 2012 yılında imzalanan ‘Asgari Ücret Protokolü’ 7 Haziran tarihinde SGK tarafından tek taraflı feshedildi. TMMOB ve bağlı Odaları 500.000’i aşkın mühendis, mimar ve şehir plancısının piyasa tarafından belirlenen düşük ücretlerle çalışmaya mâhkum ederek bugününü, reel ücret yerine asgari ücret üzerinden prim yatırılmasına olanak verdiği için geleceğini karartacak olan bu tavrını sessizce kabullenmeyecektir. Yasaları çiğneyerek yapılan tek taraflı fesih işleminin geri alınması için mücadele etmeye, mesleğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Burada bizlere ve meslektaşlarımıza düşen görev, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bu yanlış kararından bir an önce geri dönmeye zorlamak ve bu kapsamda yürütülecek mücadeleye omuz vermektir.

Değerli meslektaşlarım,

19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma günü yaklaşırken mesleğimizi kamu ve toplum yararı doğrultusunda sürdürme gayreti içerisindeyiz. Geçmişten bugün geldiğimiz noktada mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı meslek disiplinleri, kapitalizmin neoliberal döneminin yeni sermaye birikimi ve rant sürecine tabi kılınmaya çalışılıyor. İktidar bu kapsamda TMMOB Yasası’nı değiştirerek, Odaların ve TMMOB’nin önemli bazı yetkilerini elinden alma gayreti içerisinde. Fakat belirtmek isteriz ki yaptığımız hizmetlerin kamusal niteliğinin sermaye-rant güçleri lehine tasfiyesine, mesleğimize ve örgütümüze yönelik etkisizleştirme çabalarına karşı duruşumuz, 1970’lerin TMMOB’sinin ve 1979 Direnişimizin devamı niteliğindedir. TMMOB; 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde ülkemize ve geleceğimize sahip çıkma sorumluluğu ile yoluna devam edecektir.

Dayanışma Günümüz, ülkemizin aydınlık geleceğine duyduğumuz inançla kutlu olsun.

Güzel yarınlarda buluşmak dileğiyle…
 

Battal KILIÇ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı