EĞİTİMDE KAYBOLAN NİTELİĞİN GERİ KAZANILMASI İÇİN YEREL ÖĞRENCİ KURULTAYI’NDA BULUŞUYORUZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Aralık 2018

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Öğrenci Üye Komisyonu, üreten, sanayileşen ve demokratikleşen bir Türkiye için tüm öğrencileri 15 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan Yerel Öğrenci Kurultayı’na davet ediyor.

Makina Mühendisleri Odası
İstanbul Şubesi
Öğrenci Üye Komisyonu

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren birçok alanda ilerici gelişmeler yaşadık. Eğitim alanında yapılan değişimler, toplumda sanat, bilim ve teknik alanda hızlı ilerlemeler ile okur-yazar oranı önemli ölçüde artış gösterdi.

Bugün izlenen politikalar laik eğitim sistemini yok etmekte ve bilimsellikten uzak bir yerde durmaktadır. Ülke yönetiminde izlenen politikalar sadece eğitim alanında niteliği kaybettirmemiş aynı zamanda ülke ekonomisini de olumsuz etkilemiştir.

Bu politikalar geleceğin mühendis, mimar ve şehir plancılarını da olumsuz etkilemiş ve meslek hayatlarında işsiz bırakılma tehlikesini beraberinde getirmiştir. Mühendislik eğitiminin gittikçe niteliksizleşmesi, üniversitelerdeki mühendislik bölümü kontenjanlarının plansız arttırılması ve ülke sanayisindeki durağanlık, mühendislik mesleğinin toplumdaki yerini olması gerekenden aşağı çekmektedir.

Bugün mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları arasında dayanışmadan çok kıyasıya bir rekabet, toplumcu bir çizgiden çok bireysel ve ekolojik olmayan bir duruş belirmektedir. Düzenleyeceğimiz Yerel Öğrenci Üye Kurultayı ile amacımız; eğitimde kaybolan niteliğin geri kazanılması, içleri boşaltılan, ticarethane mantığı ile çalıştırılan üniversitelerin bilim merkezleri olması, ülkedeki kötü gidişatın düzeltilmesi, her alanda artan baskıların ortadan kalkması, elimizden alınan ifade özgürlüğümüzün geri kazanılması için yapılması gerekenleri konuşmak, tartışmak, özgür düşünceyi ve bilimi savunarak her türlü otoriterleşmeyi ve tek tipleşmeyi reddederek bilimin ışığında örgütlenmektir.

Bu kapsamda; üreten, sanayileşen ve demokratikleşen bir Türkiye için tüm mühendislik öğrencilerini 15 Aralık 13.30’da Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde gerçekleşecek olacak Yerel Öğrenci Kurultayı’na davet ediyoruz.