EĞİTİMLERİMİZDE SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜKLERİNİ KULLANMAYA BAŞLADIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Eylül 2018

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Meslek İçi Eğitim Merkezi tarafından organize edilen “Asansör Yetkili Servis Teknik Sorumlusu Eğitimi’nde Sanal Gerçeklik Gözlükleri kullanılmaya başlandı.

MMO İstanbul Şubesi, üyelerinin gelişen teknolojilerle ilgili bilgi açıklarını kapatmak amacıyla verdiği uygulamalı eğitimlere her gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. 14 Eylül 2018 tarihinde Avrupa Yakası Eğitim Merkezi’nde verilen Asansör Yetkili Servis Teknik Sorumlusu eğitiminde ilk defa sanal gerçeklik gözlükleri katılımcılar tarafından kullanılmaya başlandı. 360 görünüm imkanı sunan Sanal Gerçeklik Gözlükleri, içerikleri gerçekçi ve kolay bir şekilde izlemeye olanak sağlıyor. Sanal gerçekçi gözlükler bilgisayarlardan aldığı görüntüleri, net bir şekilde görünebilmesi için büyütüyor.

MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim M. Tataroğlu, MMO’da verilen eğitim programlarında sanal gerçeklik gözlüklerinin katılımcılar için büyük bir fırsat olduğunun altını çizerek şöyle konuştu, ‘’Eğitim programımızın temel aldığı yapılandırmacı yaklaşıma göre kursiyerlerimizin en iyi yaşayarak öğrendiklerini hepimiz biliyoruz. Sanal gerçeklik uygulamaları işte tam da bu noktada eğitim-öğretim açısından önemini gösteriyor. Sanal gerçeklik ile öğrencilere daha gerçekçi bir ortam sunulabildiği için öğrencilerin yaşayarak öğrenmelerine bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. Paylaştığımız içeriklerin sınıf ortamında kullanılabilir olmalarına dikkat ediyor ve gerçekten öğrencilerimize faydalı olacağına inandığımız içerikler olmalarına özen gösteriyoruz. Eğitim-öğretim alanında geliştirilen uygulamaları ve videoları paylaşma devam edeceğiz.’’