ENDÜSTRİ - İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Ocak 2019

Endüstri – İşletme Mühendisliği Haftası ve İstanbul Yerel Kurultayı 17-22 Aralık 2018 tarihleri arasında MMO İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirildi.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilen Endüstri – İşletme Mühendisliği Haftası ve Yerel Kurultayı kapsamında yapılan etkinliklere toplam 195 kişi katılırken; Akıllı Fabrikalarda Üretim Yönetimi (Mustafa Esenlik), Endüstri 4.0'da Eğitim, İnsan Kaynağı ve İstihdam (Gökhan Tunçdöken - Özden AĞRA), Dijital Pazarlama (Ömürden Sezgin - Tunç Berkman) Makina Öğrenimi ve Derin Öğrenme (Mehmet Demir), Sonsuz Rota – “Daha Yeşil Bir Dünya İçin 90 Günde 14 Ülke” (Berkay Sert - Su Sezer), E-Ticarette Veri Analitiği ve Optimizasyonu (Sercan AKKAŞ) başlıklarıyla sunumlar gerçekleştirildi.

22 Aralıkta ise Endüstri ve İşletme Mühendisliği Haftası kapsamında II. Endüstri ve İşletme Mühendisliği İstanbul Yerel Kurultayı Şube Konferans salonunda gerçekleştirildi. Kurultayın açılış konuşmasını MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç gerçekleştirdi. Kılıç, etkinliğe katılan meslektaşlarına davet ederek şöyle konuştu: “Makina Mühendisleri Odamız, 33. Dönem Genel Kurulu’nda alınan karar uyarınca kurulan ve Endüstri-İşletme mühendisliğine yönelik çalışmaların koordinasyonunu sağlayan Meslek Dalı Ana Komisyonu (EİM MEDAK) eliyle başta kurultaylar olmak üzere çeşitli konferans ve seminerler düzenlemekte, dergi, bülten ve kitaplar yayınlamakta ve meslek içi eğitimler gerçekleştirmektedir. Amacımız; Endüstri ve İşletme Mühendislerinin meslek dalı komisyonlarımızda örgütlenerek, meslek alanlarımızın düzenlemesi, geliştirilmesi, değişen teknolojik ve sosyal koşullarda mesleğimizin bilim ve kamu yararı doğrultusunda konumlandırılması, meslektaşlarımızın nitelikli mühendisler olarak çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve aday öğrencilerin nitelikli eğitim alabilmesini sağlamaktır.

Endüstri/İşletme Mühendisliğinin bugünkü çalışma alanlarının gelecekte nasıl bir gelişme izleyeceği, yapılan çalışmalar ve uygulanan çözüm yöntemlerindeki gelişmelerin üzerine söylenecek çok söz var. Aynı zamanda bu gelişmelerin insan ve toplum yaşamına olan etkisinin genel ve mühendislik etiği çerçevesinde yapılacak değerlendirmeler, mühendislik alanları içerisinde Endüstri/İşletme Mühendisliğinin yerinin belirlenmesi ve saygınlık kazanması açısından önemli kazanımlar olacaktır.

1995'de kurultaylarımızı başlatan, sürdüren, bugüne getiren ve kurultaylarımızda görüşlerini bizimle paylaşan bilim insanlarına, uzmanlara, kurultaylarımızın başlangıcından beri görev almış olan Oda ve Şube Yöneticilerimize, kurultaylarımızın gerçekleşmesinde görev alan oda ve şube çalışanı arkadaşlarımıza ve katılımlarınızla bu etkinliğimizi geliştiren ve büyüten siz Endüstri ve İşletme mühendisi meslektaşlarıma en samimi duygularımla teşekkür ediyor, verimli bir kurultay geçirmenizi diliyorum.’’

Açılış konuşmaları sonrası İTÜ Öğretim Üyesi Dr. Bülent Cerit’in moderatörlüğünde gerçekleşen, Akıllı Sistemlerde Endüstri ve İşletme Mühendisliğinin Geleceği ve Yeni Eğitim Alanları konulu panelde Ümit TERZİ, Halefşan SÜMEN ve Tülay YENER söz aldı. Kurultayımız, 46. Dönem EİM MEDAK Başkanı Ahmet İlhan Düzgün moderatörlüğünde gerçekleşen ‘’Endüstri ve İşletme Mühendislerininin Sorunları ve Geleceği’’ konulu forumla birlikte sona erdi.