ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI ETKİNLİĞİMİZ TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Ocak 2019

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin düzenlediği Enerji Verimliliği Haftası etkinliği 10-11-12 Ocak 2019 tarihlerinde Perpa B Blok Konferans Salonu’nda ve sergisi Perpa 8. Kat etkinlik alanında gerçekleştirildi.

Toplumda enerji verimliliği konusunda bilinç oluşturmak ve sektör temsilcileri için bir ilişki platformu yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde çeşitli başlıklarda seminer ve söyleşiler gerçekleştirildi.

10 Ocak’ta Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun sunumuyla başlayan ilk söyleşide; iklim, insan ve doğa arasındaki ilişkilerin yönü ve sonuçları tartışıldı. Yerkürede ısınmaya yol açan olaylarda insanın rolü ve bunu engellemeye yönelik tedbirler, sera gazı emisyonlarına neden olan faaliyetler ve bu faaliyetleri daha temiz yöntemlerle gerçekleştirmenin alternatifleri sunuldu. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, enerji verimliliğine neden ihtiyaç duyulduğunu en temel yollarla katılımcılara anlatarak sunumu bittikten sonra katılımcıların sorularını cevapladı.

10 Ocak’ta gerçekleştirilen ikinci oturumda Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Enerji Komisyonu üyesi Muzaffer Başaran, Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Enerji Komisyonu Üyesi Mehmet Akın, Adrian Caduff, enerji üretim tesislerinde üretim verimliği hakkında sunumlarında bilgiler vererek oturumun sonunda katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Etkinlik 11 Ocak’ta üçüncü oturum Güneş Enerjisi Sistemleri Paneli’nde GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan, Borga Karagülle ve Yalım Serdar Serhadlıoğlu’nun konuşmaları ile devam etti.  Güneş enerjisi sistemlerinin kullanımının son derece kolay, çevre dostu ve temiz enerji olmasının üzerinde durulan etkinlikte petrol, kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıtların neden olduğu çevresel ve ekonomik zararlara değinildi. Konuşmacılar oturumun sonunda katılımcılarının sorularını yanıtladı. 

Öğleden sonra gerçekleşen dördüncü oturumda binalarda enerji verimliliği konusu tartışıldı. Ekinliğe katılan DAİKİN/Yüksek Makina Mühendisi Arslan Çağlayan Gürel, Makina Mühendisi Hatice Nüket Akıncı, İZODER Teknik İşlem ve Eğitim Yöneticisi Güneş Yüzügür katılımcılara önemli bilgiler verdi. Konuşmacılar enerji verimliliği ile ilgili yönetmelikleri değerlendirilerek, mevcut binalarda ve yeni binalarda yönetmeliklerin hayata geçirilmesinde izlenen yolların, uygulamaların çarpıklığını ve eksikliklerini gözler önüne serdi.

İkinci günün son oturumunda Akıllı Şehirler ve Aydınlatma başlıklı bir oturum düzenlendi. Bu oturum kapsamında FLO IT Direktörü Mehmet Demir ve aydınlatmada enerji verimliliği uygulamaları konusunda Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) Genel Sekreteri Zeynep Akkaya sunum yaptı.

Etkinliğin son günü 11 Ocak’ta sabah düzenlenen altıncı oturumda elektrik motorlarında enerji verimliliği konusu tartışıldı.  Oturumun konuşmacıları Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Enerji Komisyonu Üyesi Saim Peker ve sektör firmalarından mühendisler oldu.

Son gün öğleden sonraki ilk oturumda Enerji Verimliği Uygulamalarında Endüstri 4.0 oturumu düzenlendi. Oturumun konuşmacıları Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Enerji Komisyonu ve Endüstri 4.0 Komisyonu üyelerinden oluştu.  Organizasyonun son oturumunda gerçekleşmiş tüm oturumların kısa özetleri değerlendirilerek sonuç ve öneriler sunuldu.