GÜVENLİ ASANSÖR PROJESİ KAPSAMINDA İLK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Temmuz 2018

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, temmuz ayında başlayan ve ‘Güvenli Asansör Projesi’ kapsamında yapılacak olan bilgilendirme toplantılarının ilkini, 13 Temmuz’da Kartal Belediyesi’ne bağlı olan Uğur Mumcu Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya katılan yurttaşlara, belediye görevlilerine ve bakım firmalarının temsilcilerine asansör periyodik kontrolleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, günlük hayatın vazgeçilmez araçlarından birisi olan asansörlerde insan güvenliğinin sağlanması ve yıllık periyodik kontrollerinin yapılması konusuna dikkat çekmek amacıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Asansör Periyodik Kontrol Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi. ‘’Güvenli Bir Kent Güvenli Bir Yaşam’’ mottosuyla düzenlenen toplantıda; Kartal Belediyesi’nden Makina Elektrik Şefi Ali İnan Ülgen, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi İstanbul Şube Teknik Birim Sorumlusu Aydın Arat ve Serkan Sevat konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş, İmar ve Şehircilik Müdürü Müjgan Özer, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker'in katıldığı toplantıya site yöneticileri ve yurttaşların ilgisi de yoğun oldu.

Toplantıda asansörlerin kullanımı, yıllık periyodik kontrollerinin yapılması, asansör sorunları ve insan güvenliği konularında site yöneticileri ve vatandaşları bilgilendiren konuşmacılar, site yöneticilerinden gelen asansör ile ilgili sorular hakkında da bilgiler vererek asansörlerin periyodik kontrollerinin önemine değindi.

Toplantıya katılan mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini not alan Belediye ve Makina Mühendisleri Odası yöneticileri, Uğur Mumcu Mahallesi’nde kapsamlı asansör kontrolüne yakında başlanacağını da duyurdu.

Güvenli Asansör Projesi Nedir?

Planlı bir kentleşme oluşumunda ortaya çıkan yapıların vazgeçilmez aracı olan asansörlerin önemi ve kullanımı her geçen gün artıyor. Gün geçtikçe yoğunlaşan asansör kullanımı, gerekli denetimlerin yapılmamasından dolayı asansör kazalarını da beraberinde getiriyor. Her yıl ülkemizde denetimsizlik ve bilgisizlikten dolayı yüzlerce asansör kazası meydana geliyor. Bu kazaların önlenmesi, asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması ve bu kontroller sonucunda asansörlerde bulunan eksikliklerin ve hataların giderilmesi ile mümkün. Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Biriminin başlattığı “Güvenli Asansör Projesi” ile ilk olarak Kartal, Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde yaşayanlara ulaşarak asansörlerin periyodik kontrol ve bakımları ile ilgili bilgilendirme yapılması ve kullanılan asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılmasının sağlaması hedefleniyor.