KADIN ÜYELERİMİZ HAKLARINI ÖĞRENİYOR, HAKLARINA SAHİP ÇIKIYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Kasım 2018

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Kadın Mühendisler Komisyonu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’ne dikkat çekmek amacıyla 16 Kasım’da üyelerine ‘’Flört Şiddetinden Güvenli İlişkilere’’ konulu bir eğitim düzenledi.

MMO İstanbul Şubesi Kadın Mühendisler Komisyonu’nun düzenlediği ’Flört Şiddetinden Güvenli İlişkilere’’ konulu eğitim 16 Kasım’da Şube Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kadın mühendislerin bir araya gelip dayanışmak ve farkındalık yaratmak için düzenlediği etkinlikte flört şiddetinin ne olduğu, ne şekillerde gerçekleştiği, flört şiddetini besleyen mitler, güvenli ve şiddet içeren ilişkilerin özellikleri gibi bilgilere ve şiddete maruz bırakılan bireyleri desteklerken atılabilecek somut adımlara dair önerilere yer verildi.

MMO İstanbul Şube Kadın Mühendisler Komisyonu’ndan Ezgi Kılıç, ‘’MMO İstanbul Şube Kadın Mühendisler Komisyonu olarak “Flört Şiddetinden Güvenli İlişkilere” konulu bir eğitimi düzenleyerek, üyelerimizle bir araya geldik. Amacımız hem kadın meslektaşlarımızla dayanışmak, hem de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü yaklaşırken farkındalık yaratılması gerektiğini düşündüğümüz flört şiddeti konusunda katılımcılarımızı bilgilendirmekti.  Katılımcıların oldukça ilgisini çeken eğitimde; flört şiddetinin ne olduğu, ne şekillerde gerçekleştiği, flört şiddetini besleyen mitler, güvenli ve şiddet içeren ilişkilerin özellikleri gibi bilgilere; güvenlik planı örneklerine, konu hakkında faydalanabileceğimiz kaynaklara ve şiddete maruz bırakılan bireyleri desteklerken atılabilecek somut adımlara dair önerilere yer verildi. Fiziksel şiddete göre, flört şiddetinin fark edilmesi biraz daha zor olduğu, dolayısıyla mümkün olduğunca bilgilenmemiz ve etrafımızı konu hakkında bilgilendirmemiz gerektiği vurgulandı. Doğru bildiğimiz yanlışların neler olduğunu öğrenme fırsatı bulduğumuz eğitimde, İlişkide onay kültürünün önemi ilgi çekici videolarla gösterildi. Katılımcıların görüşleriyle zenginleşen, interaktif ve verimli bir eğitim oldu’’ dedi.

Kılıç, ülkemizde 16 yıldır kadın cinayet oranlarının %1500 arttığına dikkat çekerek; ‘’Ülkemizde kadın düşmanlığı bizzat "fetva ve fıtratlarla" beslenmeye devam etmektedir. Her türden şiddet ve ölüm tehdidiyle yüz yüze olan kadınlar hak aramak yerine itaat etmeye zorlanmaktadır. Kadın düşmanlığı, artan milliyetçilik ve gericilikle, savaş politikalarıyla da beslenerek, kadınlara yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Bizler; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü`nde; gericiliğin, savaşın, ayrımcılığın kadın özgürlüğüne bir tehdit olduğu bilinciyle, kadını ret ve inkar eden her türlü ideolojiye karşı olduğumuzu, yaşananlara ve yaşatılanlara karşı itirazım var diyen tüm kadınlarla birlikte olacağımızı bir kez daha duyuruyoruz’’ dedi.