KÖPRÜLÜ VİNÇ OPERATÖRLERİ MYK BELGESİ SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Eylül 2019

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ’in yayınlanması ile köprülü vinç operatörlerine MYK Belgesi alma zorunluluğu geldi. Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi’nde bu kapsamda sınavlar gerçekleştiriyoruz.

Köprülü Vinç Operatörlerinin MYK Belgesi Alması Zorunlu Hale Geldi!

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 11 Kasım 2018 tarihli ve 30592 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu tebliğ ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 81'den 117'ye çıkmıştır. 11 Kasım 2018 tarihli ve 30592 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan dördüncü tebliğ ile 36 meslekte daha MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmiştir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2018/1 sıra numaralı tebliğinde yer alan 36 meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra (11.11.2019 tarihinden sonra) çalıştırılamayacaktır. Köprülü vinç operatörleri de bu tebliğ içerisinde yer almaktadır.

Sınav ve Belge Ücreti İçin Teşvikten Yararlanma

Adaylar, sınavdan başarılı olmaları durumunda teşvikten faydalanarak 31.12.2019 tarihine kadar sınav ve belge ücretinin tamamını (asgari brüt ücretin yarısını geçmemek kaydı ile) İşsizlik Fonu'ndan geri alabilmektedirler. Köprülü vinç için belgelendirme ücretleri göz önünde bulundurulduğunda ödenen ücretin tamamı teşvik kapsamında olacaktır. Teşvikten yararlanmak isteyen adayların başvuru formuna IBAN numaralarını yazmaları yeterli olacaktır. Fon'dan karşılanan bu desteklerden kişiler bir kez yararlanabilir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Başvuru formu

Belgelendirme ödenti makbuzu

Kimlik fotokopisi not: Firma koşullarının MYK şartlarına uygun olması durumunda adayların performans sınavları firma bünyesinde de yapılabilmektedir.

Ücretler Sınav ücreti: 500 TL*

Belge ücreti: 150 TL**

*Teşvikten faydalanan adaylar başarılı oldukları takdirde sınav ücretini MYK’dan geri alabileceklerdir. **Teşvikten faydalanan adaylardan belge ücreti alınmayacaktır.

İletişim

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi

Tel: 0216 507 26 06

GSM: 0530 173 02 08