Makina Fabrika - Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı Proje Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Aralık 2021

Mühendisin Gücü Geleceğin Gücü vizyonu ile Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube çalışmalarına yeni bir alan ekliyor. Kartal Belediyesi ile yapılan ortak protokol kapsamında hayata geçen Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı’nın Proje Tanıtım Toplantısı 27 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi’ne ait Yakacık’taki hangar binasında gerçekleşen projenin tanıtım toplantısına; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tataroğlu, MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Kartal Bilim ve Teknoloji Merkezi Çalışma Komitesi Üyesi Uğur Ayken, çok sayıda kurum temsilcisi, Kartal halkı ve Odamız üyesi mühendisler katıldı.

MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tataroğlu toplantının açılış konuşmasında; bugün ülkenin içinde bulunduğu durumun önemine değinirken, ülkenin ve dünyanın nasıl şekillendirileceğine ilişkin görüşlerimizi yansıtan, Kartal Belediyesi ile atılan ortak adımla da ifadesini bulan bu önemli projenin tanıtım toplantısını yaptığımızı belirtti. Meslek ve yurttaşlarımız için ortak hizmetler ürettiğimize vurgu yapan Tataroğlu, bu ülkenin geleceğine sahip çıkacak, ülkenin geleceğini tasarlayacak olanlara sunulacak olanakların mimarı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Mühendislerin örgütlü gücü ile geleceği kuracağımıza yapılan vurgunun ardından hayallerinin geleceğin bilim insanlarına verilecek umut ve olanaklarla, çocukların bilim ve teknoloji ile buluşması ile gerçekleşeceğine değindi. Ara teknik eleman yetiştirilmesindeki sıkıntılar ve konunun öneminin altını çizerek mesleki gelişimlere katkı sunulacak ortamların da Makina Fabrika projesi içinde yer alacağını belirtti. Geleceği ve güzel günleri birlikte kuracağımıza vurgu yaptı.

MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener konuşmasına; öncelikle sanayiye, meslektaşlarımıza, ara teknik elemanlara, çocuklara, gençlere birçok konuda uzmanlık katkısı yapacak, bölge halkına ev sahipliği yapacak olan Hangar mekanını tahsis eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ve belediye görevlilerine, MMO İstanbul Şube ve emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. İstanbul Şubemizin yaptığı hizmet atılımlarının bir yenisi olduğuna vurgu yaparak, son teknoloji uygulamalarının buluşacağı kişilere ulaştırılmasında yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerine de değinerek; bu bütçede halkın yer almadığını, halktan alınan vergilerin yanı sıra sermaye kesimlerine yapılan vergi indirimlerine dikkat çekerek, TMMOB olarak bütçe görüşmeleri süresince Emeğimize, Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz, Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz kampanyası yaptığımızı belirtti. Geçinemiyoruz, Halktan ve Emekten Yana Bütçe İçin kampanyası hakkında bilgi verirken, demokrasi, laiklik, adalet ve hukukun üstünlüğü için mücadelede birliğin önemine vurgu yaptı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz; projeye katkı koyan ve toplantıya katılanları sevgi ve dostlukla selamlayarak konuşmasına başladı. Bilim ve Teknoloji Hangarı açılış töreninde, bilimi ve tekniği temsil eden meslek örgütü olarak, bilimin insanlık yararına kullanılmasıyla dünyanın pek çok sorununun sorun olmaktan çıkacağına vurgu yaptı. Bilimin kamusal ve toplumsal niteliği gözetildiğinde, bilimin dar kalıp ve sınırlamalardan kurtularak insanlığa hizmet edeceğini belirtti. Bilimsel gelişmelerin barış için, halkların kardeşçe yaşadığı, refahın hâkim olduğu bir ülkeye hizmet edeceği gerçeğinin yanı sarı, bilimsel faaliyet ve yatırımlara gerekli kaynaklar aktarılmamasının yarattığı sıkıntılara değindi. Ülkemizde uygulanan rant temelli politikaların sonlandırılması için bilim ve teknolojik yeterliliklerimizi arttırmanın önemine vurgu yaptı. Bu proje ile topluma yapılacak katkının öneminin altını çizdi. Bu yapının fikir aşamasından projelendirilmesine kadar emek veren herkese teşekkür etti. Krizlerden en çok etkilenen kesimlerden birinin de bu ülkenin mühendis ve mimarları olduğunu belirtirken, mühendis ve mimarların da bu ülke halkı gibi iş, aş, güvenceli bir gelecek, sağlıklı çalışma koşulları, kamuda daha fazla kadro istediğini belirtti. TMMOB Mühendislik Asgari Ücretinin zorunlu tutulması gerektiğini belirterek, SGK’nın protokolü yeniden hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Odalarımızın toplum güvenliği açısından yaptığı mesleki denetimlerin dahi engellenmeye çalışıldığını belirterek yeniden kamulaştırmanın öneminin altını çizdi. Aydınlık bir geleceği birlikte kucaklama umuduyla toplantıya katılanları selamlayarak sözlerine son verdi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, göreve gelmeden önce böyle bir merkezin yapımı için söz vermiş olduğunu söyledi. Bir kentin gelişmesi için, bilim ve teknoloji üretmesini gerektiğini, Kartal Belediyesi’nin de bunu çok iyi bildiğini belirten Başkan Yüksel, bu yüzden özellikle gençlere ve çocuklara bilimi sevdirecek projeleri hayata geçirmenin önemine dikkat çekti. “Atatürk, kendisini doktorlara emanet etmişti. Ben de onun yolundan giden bir genç olarak kendimi siz mühendislere emanet ediyorum” diyen Başkan Gökhan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayalimizi gerçekleştirmek için adımlarımızı atıyoruz. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi projemizi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Makina Mühendisleri Odası’nın ‘makina gücünü’ yanımıza alarak, Kartal AR-GE Bilişim Merkezi’mizi ve makina fabrikamızı burada açıyoruz. Hem çocuklarımızı hem gençlerimizi teknoloji ve bilimle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Yazılım, kodlama, mühendislik örnekleri, makineleşme ile ilgili örnek adımların hepsini buradaki istasyonlarda görecek çocuklarımız.” “İstanbul’un en genç belediye başkanı olmak hayal gücünüzü arttırıyor. Dolayısı ile gidecek çok yolumuz var. Biz bunlara hazırız. Ve çok da mutluyuz ki, mühendislerle çalışıyoruz onun içinde gururluyuz. Bu hayalin içerisinde mesleki eğitimlerini tamamlayacak, stajını yapacak, yeni iddialarını ortaya koyacak elemanların da yetiştirileceği ortam sağlanacak. Daha iyisini nasıl yaparız, hayalimizde bunlar da var. Bu hayalimize ortak olduğunuz ve bizleri yalnız bırakmayan Makina Mühendisleri Odası ve tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından projenin tanıtımını yapmak üzere MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Kartal Bilim ve Teknoloji Merkezi Çalışma Komitesi Üyesi Uğur Ayken söz aldı. Yapılan sunumun ardından tüm katılımcılara ve sonrasında destek verecek olanlara, isimlerinin yer aldığı çarkların hazırlanarak asılacağı bu mekâna destek vermek üzere makina.mmo.org.tr adresini ziyaret ederek bu coşkuya, bu hayale katkıda bulunmaları istendi.

Konuşmaların ardından, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür plaketi takdim etti. Tanıtım toplantısı sonrasında yapılan kokteyl ile etkinlik sonlandırıldı.