MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI DİJİTAL DÖNÜŞÜME ÖNCÜLÜK EDİYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Eylül 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim Tataroğlu, MMO’nun Makina Mobil uygulaması ve MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) bulut sistemine geçiş konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Dünya nüfusunun 2020 yılı itibariyle %70’inden fazlasının akıllı telefon kullanacağı beklentisi ortada duruyorken Makina Mühendisleri Odası’nın bu duruma müdahil olmaması düşünülemezdi. Bu kapsamda Makina Mobil uygulamamızı hizmete açtık ve üyelerimizle doğrudan mobil telefonları üzerinden etkileşime geçmeye başladık. Doksan (90) gün gibi kısa bir sürede kullanıcı sayısında 2500’ü geçtik ki bu da üye sayımızın %10’u ediyor. Her geçen gün yeni modüllerin de açıldığı uygulamada hedefimiz yılsonuna kadar 7000 kullanıcıya ulaşmak. Nihai hedefimiz ise 2020 yılında da üyelerimizin %70’ine bu uygulamayı ulaştırmak olacak.

Amacımız Etkileşim Sağlamak

Gelecek yıl da bu platformu bir mühendis sosyal ağına çevirmek konusunda da çalışmalarımız sürüyor, meslektaşlarımızın birbirleriyle olan etkileşimlerine ve bu etkileşimden doğacak bilgiye inanıyoruz. Linkedin, Facebook gibi sosyal mecralardan da faydalanacağımız Makina Portal tamamıyla meslektaşlarımızın Üye-Oda-İş üçgeninden beslenecek ve yaşayacak, harekete geçirecek bir alan olarak kendini bulacaktır. Üyelerimizden gelen öneri ve talepler doğrultusunda Makina Mobil Uygulama ve Portal hakkında gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Sınavlar Online Kaydediliyor

MMO olarak kamusal ve mesleki denetim hizmetlerinde de dijitalleşme en büyük önceliklerimizden birisi. 8 Nisan 2017’de açmış olduğumuz Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezimizde MYK Kapsamında Ara Teknik Elemanların Belgelendirilmesi kamusal sorumluluğumuz gereği, bulunduğumuz her alanı geliştirmek ve en iyisini ortaya çıkarmak ilkemiz doğrultusunda örnek bir uygulamayı da hayata geçirebildik. MYK Kapsamında yapılan sınavların tamamı kameralar ile kayıt altına alınmakta ve sınav sonrasında MYK Genel Merkezine ve Oda Merkezimize 2 kopya olarak gönderilmekteydi. Bütün MYK Belgelendirme Kuruluşları tarafından kullanılan yaygın uygulama bu şekildeydi. Biz bu data gönderim sisteminde ki uğraşı ortadan kaldırmak amacıyla kamera sistemimizi ve veri altyapımızı Bulut Sistemlere aktaracak ve veri ve bilgi güvenliğini de sağlayacak bir çalışma başlattık. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Ağustos 2017’den itibaren bütün sınavlar online olarak bulut sisteme kayıt ediliyor ve buradan da doğrudan MYK ve MMO Genel Merkezine ulaştırılıyor. Diğer Data gönderim süreçlerinde meydana gelebilecek aksaklıklar bu uygulama sayesinde ortadan kalkıyor ve ayrıca MYK denetimini de tamamıyla kolaylaştıran yönüyle de öne çıkıyor. Hedefimiz bu çalışma biçiminin standartlaştırılarak, bütün MYK  Belgelendirme kuruluşlarında kullanılmasını sağlamak. Zaman ve emek kaybını neredeyse sıfıra indirecek olan bu sistemin bu alana çok ciddi faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Diyebiliriz ki MMO olarak MYK Belgelendirme işlemlerinde Endüstri 4.0’ı yakaladı.

İbrahim M. TATAROĞLU

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

İSTANBUL ŞUBE YÖNETİM KURULU SEKRETERİ