MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ MENTÖRLÜK PROJESİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Mart 2018

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Mentörlük Projesi 

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ndeki her bir birim, kendi alanlarıyla ilişkili olarak Oda üyelerine dönük projeler geliştirmekte ve çalışmalarını bu projeler doğrultusunda sürdürmektedir. Üye İlişkileri Birimi de hem geçmiş dönem çalışmalarını hem de 33. Dönem’de yapacağı çalışmaları bir bütün olarak değerlendirmekte ve üstelik bu projelerin birçoğunu tamamlamak üzeredir.

Deneyimler Aktarılacak

Yakın zamanda tamamlanacak olan bu çalışmalardan bir tanesi de Mentörlük Projesidir. Bizi en çok heyecanlandıran projelerden birisi olan Mentörlük Projesi ile mühendislik mesleğini yıllardır sürdüren deneyimli meslektaşlarımızla mesleğe ve iş hayatına yeni atılacak olan meslektaşlarımız arasındaki dayanışmayı artırmayı hedefliyoruz. Yani küçükler ustalarının yanında yetişecek! Projenin ana hedefi, meslek hayatında yeni olan ya da henüz öğrenci olan arkadaşlarımızın, meslek yaşamına dair merak ettikleri tüm soru ve sorunları tecrübeli meslektaşlarımızla konuşabilecekleri ve onlarla fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir ortam yaratabilmek. Bu sayede deneyimli meslektaşlarımızın genç meslektaşlarımıza kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayabilecek olanbilgi, deneyim ve kaynakları aktarmalarını sağlayacağız.

Destek Olmayı Amaçlıyoruz

Üniversite eğitimini tamamladığımız ve “hayata atılmak” olarak nitelendirilen zaman dilimine girdiğimiz dönemlerde gerek sosyal hayatta gerekse iş hayatında karşılaştığımız zorlukların ve kafa karışıklıklarının aşılması adına önemli bir katkı sunacağını düşündüğümüz bu proje, genç meslektaşlarımıza karşı karşıya kalacakları yol ayrımlarında ve karar verme süreçlerinde destek olmayı amaçlamaktadır. Mentörlük Projesi kapsamında, 1 mentör üyemizle 6-7 yeni mezun ve/veya öğrenci üyemizin eşleşeceği görüşmeler Oda tarafından programlanacak ve mesleki dayanışmamıza katkı sağlayacaktır. Ayrıca üniversite son sınıf öğrenci üyelerimiz ile yeni mezun üyelerimizin gelecek mesleki hedefleri doğrultusunda uygun mentöre yönlendirilmesi planlanmakta ve çalışmalarımız buna uygun şekilde sürdürülmektedir. 

Sohbet Eşliğinde Gerçekleşecek

Mentörlerin belirlenmesinde ise mesleki deneyim ve dayanışma isteği esas alınacak ve belirlenen özelliklere uygun olan meslektaşlarımız arasından seçilecek mentörler tecrübesiz üyelerimizle buluşturulacaktır. Mentörlük için belirlenecek olan kriterler ise birimimiz ve Şube Yönetimimiz tarafından hazırlanacaktır. Altı – yedi kişilik gruplar halinde toplu olarak ve sohbet havasında gerçekleşecek olan Mentörlük görüşmelerinde, ortak kaygıların ve mesleki sorunların tartışılarak tecrübesiz üyelerimizin yeni bakış açıları kazanmasını sağlamak amaçlanmaktadır. Bu sayede yaşanan sorunlara dair yeni çözüm yollarının oluşturulması ve mesleki zorluklara karşı hazırlıklı olunması sağlanabilir. Her zaman dediğimiz gibi; ‘zor / zorlanma = hayattır’ ve biz zorluklara göğüs germenin en önemli çözümü olan zorlanmanın geliştirilmesine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.

Amaç: Tecrübe Aktarımı

Bu görüşmeler asla bir iş bulma ya da birine yönlendirme gibi kolaycı çözümler ya da amaçlar taşımamaktadır. Asıl maksat yeni mezun / öğrenci üyelerimizin, hayata daha geniş perspektiften bakmalarını sağlamak ve görüşmelerde mesleki sorunlar ile kaygıların aşılması için tecrübeli meslektaşlarımızdan yeni bakış açıları kazanmalarını sağlamaktır. Mentörlük görüşmeleri bu amaçlar doğrultusunda hazırlanacak olan profesyonel bir program ile belirli süreler içinde yapılacaktır. Bu çalışmaların aynı zamanda yeni mezun ve öğrenci arkadaşlarımıza destek verecek olan mentörlere de faydaları olacağını düşünmekteyiz. Umuyoruz ki mentörlerimiz, destek olma konusunda kendilerini geliştirmek, farklı kişilerin davranış ve düşüncelerini anlamak, kendini daha iyi tanımak ve yeni nesil meslektaşlar ile etkileşimde bulunmak anlamında çok şey kazanacaklardır. 

Ayda İki Kez Düzenlenecek

Toplanma periyotları ayda iki gün olacak şekilde başlayacak ve ihtiyaç halinde, grubun kendi içerisindeki talepleri doğrultusunda arttırılacaktır. Geçtiğimiz dönem Şişli Temsilciliğimizde açılan ve tam da bu amaçlar doğrultusunda projelendirilmiş olan “Makina Fabrika” başta olmak üzere, çeşitli noktalar buluşma alanlarımız olacaktır. Tüm Oda çalışmalarımızda olduğu gibi bu çalışmaların da tamamen dayanışma ruhu içerisinde ve hiçbir ekonomik çıkar gözetilmeden yapılacağını ve sadece mesleğin ve meslektaşların gelişimine fayda sağlaması için projelendirildiğini belirtmek isteriz. Bu konudaki görüş, öneri ve katkılarınız bizim için çok değerlidir. Düşünce ve önerilerinizi bize aktarmak isterseniz Üye İlişkileri Birim Sorumlumuz Ebru Elif ŞİRİN ya da Şube Müdür Yardımcısı Özgür AKSU’ya ulaşmanız yeterli olacaktır.