MAKİNA TİYATRO'NUN ‘’EBEGÜMECİ’’ OYUNU İZLEYİCİLERLE BULUŞTU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Ocak 2019

Oda çalışanları, üyeleri ve öğrencilerden oluşan 'Makina Tiyatro', 2 perdelik müzikli komedi ‘’Ebegümeci’’ oyunuyla 4 Ocak 2019’da Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu.

Oda çalışanları, üyeleri ve mühendislik öğrencilerinden oluşan “Makina Tiyatro”, Yazar Mustafa Kalıpçı’nın “Ebegümeci” oyunuyla bir kez daha izleyicilerin karşısında çıktı. 4 Ocak 2019 tarihinde Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sergilenen oyunu, ilk gösteriminde seyircilerden büyük beğeni topladı.  Serhat Üstündağ’ın yönettiği oyun, 6 aylık bir çalışmadan sonra sahne aldı. Oyun, sokak çocuğu Müşkül’ün kaza sonucu bir cinayetle suçlanmasıyla başlar. Öldürdüğü adamın çökertilmek istenen bir çetenin başı olduğunun anlaşılması çok uzun sürmez ve Müşkül'ün hayatı başlı başına değişir. Medyanın şiddet algısı yaratmadaki rolüne de değinilen oyunda, öldürülen adamın terörist olması Müşkül’ü toplum nezdinde yüceltir.

Ebegümeci gösteriminden sonra konuşan Ali Can Özalp, Makina Tiyatro’nun Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi bünyesinde çalışanların iletişim becerilerini geliştirme amacıyla kurulduğunu, sonra oda üyelerinin ve öğrencilerin de katılımına açıldığını belirtti. Sonraki süreçte mühendislerin sosyal yönlerinin olduğunu ve açığa çıkarılması gerektiğini düşünüp oyun hazırlıkları yaptıklarını söyleyerek, “Geçen yıl Nisan ayında Makina Tiyatro’nun “Yaşamaya Dair” şiir dramatizasyonundan sonra ekibe katılmak isteyenlerden biriyim. Arkadaşlarımın ilk oyunda yakaladığı başarıyı ben ve yeni katılan oda üyesi arkadaşlarla ileriye götürebileceğimize inanıp bu oyuna hazırlandık. Oyuna hazırlandığımız süreçte provalarda çokça eğlendik ve sonunda ikinci oyunumuzdan da olumlu tepkiler aldık. Hatta Ankara’da gerçekleşecek olan uluslararası bir tiyatro festivaline davet bile aldık” dedi.