MMO 21. Yüzyıl Becerileri
Yayına Giriş Tarihi
MMO Öğrenme ve Gelişim Programı, Başlangıç Noktası ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube iş birliğinde oluşturulmuş bir programdır.
MMO Öğrenme ve Gelişim Programı, Türkiye Bilişim Vakfı’nın bir insiyatifi olan Başlangıç Noktası’nın başlattığı, yeni mezun mühendis ve mühendis adaylarına 21. yüzyıl yetkinlikleri çerçevesinde bir eğitim alternatifi oluşturmayı ve mühendislik sektörüne potansiyel insan kaynağı yaratmayı amaçlayan bir programdır ve teknoloji ile mühendislik konusunda alanında uzman kişilerin öngörülerine göre hazırlanan eğitimler ile oluşturulmuştur.
Eğitimlerimiz çevrimiçi platformlar üzerinden gerçekleşecektir ve interaktif olacaktır. Planlanan eğitim içeriği mentorluk görüşmeleriyle de desteklenmektedir. Programdan başarıyla mezun olan yeni mezun mühendis ve mühendis adaylara program sonrasında staj yapma imkanı sunulması planlanmaktadır.
Program Modülleri
MMO Öğrenme ve Gelişim Programı 3 modülden oluşmaktadır.
- Sosyal ve Duygusal Beceriler
Bu modülde katılımcılar yaratıcı düşünme, gelişmeye açıklık, öz yönetim, öz bilinç, öz yeterlilik, empati ve paylaşım odaklılık gibi konularda bilgi sahibi olacaktır.
- Bilişsel Beceriler
Bu modülde Kırılım Çağı’nın gerektirdiği yetkinlikleri kazanan katılımcılar, aynı zamanda önde gelen girişimcilerden dijital okuryazarlık, finansal okuryazarlık gibi konularda uygulamalı şekilde bilgi sahibi olacaktır.
- Girişimcilik
Bu modülde katılımcılar proje yönetimi ve hipotez çalışması gibi konularda eğitim görecek, kendi girişim fikirlerini oluşturma ve bu fikirleri hayata geçirme konusunda bilgi sahibi olacaktır.
Detaylı bilgi için: https://baslangicnoktasi.org/mmo-ogrenme-ve-gelisim-programi/
Başvuru için: https://bit.ly/3xHuPhs
SIK SORULAN SORULAR
Programa ne zaman başvurabilirim?
Programa başvurular 1 Temmuz 2021’de başlamaktadır ve 14 Ağustos 2021’de sona ermektedir.
Programa nasıl başvurabilirim?
https://e-bursum.com/ adresinden öğrenci olarak üye olunuz. Ardından maile gelen aktivasyonu gerçekleştirdikten sonra https://bit.ly/36tO16J bağlantısını takip ederek MMO Öğrenme ve Gelişim Programı başvuru formuna ulaşabilirsiniz.
Program başvurusunda bir ön koşul var mı?
Eğitim başvurusu için Makina Mühendisleri Odası üyeliği şartı aranmaktadır. Üyeliğinizi sorgulamak için https://makina.mmo.org.tr/YeniUyelik linkini, üye olmak için https://makina.mmo.org.tr/OgrenciUyelikBasvurusu bağlantısını takip edebilirsiniz.
Programa kimler başvurabilir?
Üniversitelerin Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Bilimleri Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, İmalat Sistemleri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Makina Teknik Metot Mühendisliği, Makina ve İmalat Mühendisliği, Makina ve Üretim Mühendisliği, Mekanik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği, Otomobil Mühendisliği ve Teknolojileri, Otomotiv Mühendisliği, Raylı Sistemler Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Tesisat Tekniği Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Üretim Tekniği Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Mühendisliği ve Yönetimi bölümüne kayıtlı oda üyesi olan 3. ve 4. sınıf MMO Öğrenci Üyeler ve iş tecrübesi olmayan yeni mezun üyeler MMO Öğrenme ve Gelişim Programına başvurabilir.
1. sınıfım / 2. sınıfım / yüksek lisans yapıyorum, programa katılabilir miyim?
MMO Öğrenme ve Gelişim Programı, mühendislik fakültesi 3. ve 4. sınıf ile daha önce iş tecrübesi bulunmayan mühendislere yöneliktir. Başvurunuz; üniversite farkı gözetmeksizin değerlendirilme aşamasında incelenecektir. Ayrıca, sınıf farkından dolayı başvurusu değerlendirilemeyen veya başvurusu olumsuz değerlendirilen öğrencilere mini bir eğitim kiti sürprizimiz olacaktır.
Programa sadece belirli üniversitelerden mi alım yapılmaktadır?
Günümüzde eşit olmayan koşullarda öğrenim gören birçok öğrencinin de programdan faydalanmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda, program tüm bölgelerden üniversite öğrencilerine açıktır.
Program ücretli mi?
Programımız ücretsizdir.
Programda öğrenci kontenjanı bulunuyor mu?
Başvuru değerlendirme sürecinin ardından, programa limitli sayıda öğrenci dahil edilecektir.
Başvuru değerlendirme süreci ne zaman gerçekleşecek?
Başvurular, eylül ayı içerisinde değerlendirilecektir.
Başvuruları kim değerlendiriyor?
Başvurular, Başlangıç Noktası ve MMO İstanbul Şube ekibi tarafından değerlendirilecektir.
Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Sonuçlar 2021 yılının ekim ayında açıklanacaktır.
Program yüz yüze mi online mı olacak?
2021 programı tamamen çevrimiçi ve görüntülü iletişim araçları kullanılarak ilerleyecek.
Program ne kadar sürecek?
Programın Ekim 2021’de başlaması ve Kasım 2021’de sona ermesi planlanmaktadır.
Katılımcılar mentorluk desteği alacak mı?
Evet, katılımcılara alanında uzman kişiler tarafından mentorluk desteği sağlanacaktır.
Programa ne kadar zaman ayırmalıyım?
Katılımcıların, programa haftada yaklaşık 5 saat ayırması beklenmektedir.
Programdan mezun olma koşulu nedir?
Katılımcıların programdan başarıyla mezun olabilmeleri için minimum %90 katılım oranı sağlamaları gerekmektedir.
Programı başarıyla tamamlayan kişilere ne gibi fırsatlar sunulacak?
Programı başarıyla tamamlayan kişiler MMO Öğrenme ve Gelişim Programı mezunu olarak Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube komisyon çalışmaları içerisinde bulunarak ilgi ve uzmanlıklarına göre komisyonlarda görev alarak, meslek, meslektaş, eğitim, kent ve toplum sorunlarının çözümlenmesine aktif katkı ve katılım sağlayabilecek ve Başlangıç Noktası ağına dahil olarak birçok projede yer alabilecek, bu ekosistemin imkanlarından faydalanabilecektir.
Aklıma takılan soruları kime sorabilirim?
Bize basliyoruz@baslangicnoktasi.org adresinden ulaşabilir, aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.