MMO İLE AKDER ARASINDA ORTAK ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Haziran 2018

Akışkan Gücü Derneği (AKDER) ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) arasında Hidrolik ve Pnömatik projelerinin kayıt altına alınması konusunda ortak çalışma kararı alındı. Bu amaçla 21 Haziran 2018 tarihinde AKDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Semih Kumbasar ile MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener tarafından bir protokol imzalandı.

Faaliyetlerini, meslektaşlarının ve meslek alanlarının gelişimi ekseninde sürdüren Makina Mühendisleri Odası ile aynı amaçla sektörün yapılandırılması ve meslektaşlarının çıkarlarını korumayı ilke edinen AKDER tarafından Hidrolik ve Pnömatik projelerinin kayıt altına alınması çalışmalarının ortaklaştırılmasına karar verildi.

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç, AKDER ile imzalanan Hidrolik ve Pnömatik projelerinin kayıt altına alınması protokolünün ülke ve meslektaşlarının gelişimi için önemli bir adım olduğunun altını çizerek, ‘’İmzalayacağımız bu protokol ile ülkemizde başarılı çalışmalar yürüten ve biz mühendislerin meslek örgütü olan Odamız ile AKDER ile birlikte çalışmalar yürüteceğiz, hem kurumlarımıza hem de ülkemize hayırlı olsun’’ dedi.

Törende imzalanan protokol hakkında bilgi veren MMO İstanbul Şube Başkan Vekili Ali Haydar Karaçam, MMO ile AKDER arasında imzalanan bu protokol ile sektörün geliştirdiği özgün projelerin online ortamda, MMO serverlarında kayıt altına alınacağını belirtti. Karaçam, ‘’Bu protokol ile sektörümüzü oluşturan katma değerli projeler üreten firmalarımızın hakları korunacak, mühendislerimizin büyük bir bilgi birikimi ile hazırladığı projeler hak ettiği değere kavuşacak ve Odamız hem üyesinin haklarını korumuş olacak hem de sektörün gelişmesine katkı sağlamış olacaktır.’’ dedi.

AKDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Semih Kumbasar yaptığı konuşmada tüm katılımcıları selamlayarak önümüzdeki dönem ortaklaşacak projelerin sektörün gelişimi için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kumbasar, sektörün sorunlarını sektör dernekleri ile birlikte çözmeye çalışan MMO’nun meslektaşlarına yönelik yaptığı çalışmaların ve imzalanan bu protokolün ülke ve meslek çıkarlarına doğrudan katkı sağladığının altını çizdi.

Protokolü MMO adına imzalayan Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ise şöyle konuştu: ‘’Odamız hem üyelerine hizmet etmek hem de üyelerinin ve mesleğinin çıkarlarını ulusal ve uluslararası ölçekte savunmakla yükümlüdür. Sektörün büyük bir sorununu daha burada masaya yatırmış bulunuyoruz. Bu toplantılarda sizlerden gelen pozitif yaklaşım da bizim için son derece motive ediciydi. Bu alanda yapılacak olan çalışma hem meslektaşlarımıza hem de ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu alanda eğitimler de yürütecek ve eğitim alanında da ortak çalışmalar yapacağız. Emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.

Protokol, açılış konuşmalarının ardından AKDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Semih Kumbasar ile MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener tarafından imzalanarak katılımcılarla kokteyl düzenlendi.