ÖĞRENCİ ÜYE KAMPI 2017 TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Eylül 2017

MMO Öğrenci Üye Kampı 2017, 7-14 Eylül 2017 tarihlerinde İzmir Aliağa Yeni Şakran Afacan Gençlik Evi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye`nin çeşitli şehirlerinden öğrenci üyelerin katılımıyla İzmir`in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran'da başlayan ve 70 öğrenci üyenin katıldığı kamp, 7 Eylül Perşembe günü öğle saatlerinde kayıtların yapılmasıyla başladı.

Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Elif Öztürk, Oda Müdürü Arife Kurtoğlu, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ali Korkmaz, Oda Merkezi Teknik Görevlileri Evren Sağ, Cem Şavur, Meltem Özdemir, İstanbul Şube Teknik Görevlileri Ebru Elif Şirin ve Yunus Küçükkelepçe, Ankara Şube Teknik Görevlisi Ali Göktaş, Oda Merkezi Yayın Görevlisi Yılmaz Eren kampın organizasyonunda çeşitli görevler üstlendiler.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Oda Yönetim Başkanı Ali Ekber Çakar, Oda Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Yunus Yener, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Bedri Tekin, Şayende Yılmaz, Haydar Dirik kamp programı kapsamında, açılışta ve oturumlarda konuşmacı olarak yer aldılar.

Kampın açılış konuşmasını Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar yaptı. Çakar, 1996 yılında başlayan öğrenci üye çalışmalarının iki yılda bir düzenlenen öğrenci üye kurultayları ve de bu yıl beşincisi düzenlenen Öğrenci Üye Kampı ile sürdüğünü belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Oda Başkanı konuşmasında özetle, bu kampın, öğrenci üyelerin Oda kültür ve perspektiflerini kavramaları, birbirleriyle kaynaşmaları ve mühendislik sorunları ile ülke ve dünya analizini birlikte yapabilmeye katkı sağlamasını, verimli, eğlenceli, dostça bir ortamda geçmesini diledi. Açılış konuşmalarının ardından; tanışma, kamp kuralları ve programı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Akşam yemeği sonrası ise ilk günüm akşam oturumunda Emin Koramaz ve Mehmet Soğancı‘nın konuşmacı olduğu "TMMOB ve MMO Örgütlülüğü" başlıklı oturum gerçekleştirildi.

Kampın ikinci günüTanışma Atölyesi ile başladı. İkinci günün ilk söyleşisi Güncel Siyasal Gelişmeler üzerine Oğuzhan Müftüoğlu ile gerçekleştirildi. Aynı günün akşamında Yozgat Blues Filmi izlendikten sonra oyuncu Ercan Kesal ile film üzerine sohbet gerçekleştirildi.

Takım sporları turnuvalarının açılışı da ikinci gün gerçekleştirildi. Ayrıca kamp boyunca düzenlenen ve moderatörlüklerini öğrenci üyelerin yaptığı oturumlarda birçok konu ele alındı.

Sonraki günlerde sırasıyla, "Türkiye'de Enerji Serüveni" - Şayende Yılmaz, "OHAL ve KHK'lar ile Nereye" - Mehmet Sarıca, Mutlu Arslan, "Sanayileşme ve Oda Çalışmaları" - Yunus Yener, "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği-Risk Değerlendirme" - Bedri Tekin, "Olağan Şüpheliler" - Av. Barış Türkmenoğlu, Av. Semih Taşcan, "Diyalektik" - İlhan Kamil Turan, "Serinletme Sistemlerinde Tahıl Kullanımı" - Erhan İğneli, "Yazarın Gözünden Memleket" - Nermin Yıldırım, Mahir Ünsal Eriş, "Müzikli Türkiye Tarihi" - Murat Meriç söyleşileri gerçekleştirildi. 

Yine kampta lider eğitmenler eşliğinde ‘`Tanışma``, ‘`MMO Örgütlülğü", ‘`Exlipris Yapımı``, "Mekanik Tasarım" ve ‘`Termodinamik`` atölyeleri yapıldı. 

"MMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü" başlıklı forumda, nasıl bir öğrenci üye örgütlülüğü olması gerektiğine dair söz alan kamp katılımcıları görüşlerini paylaştılar. Kamp değerlendirmesinde, tüm katılımcıların kampa yönelik görüşleri alındı, kamp yönetiminin düşünceleri öğrenci üyeler ile paylaşıldı.

13 Eylül Çarşamba akşamı Murat Meriç‘in katılımıyla "Eski 45`likler" eşliğinde eğlenildi.

Kampta ayrıca, Bergama Külür Gezisi düzenlendi, Dikili koylarında tekne turuna çıkıldı.

Kamp yaşamında birçok iş öğrenci üyeler tarafından nöbet sistemiyle ortaklaşa yapıldı. Her gün 07.30`da güne uyanış, sabah sporu ve yüzme ile başlayan günler, 09.30`daki kahvaltıların ardından saat 10.30`da başlayan, önceden belirlenmiş konulardaki programlarla sürdü. 

Bilgi yarışması, voleybol, futbol, basketbol, satranç, masa tenisi, dart, langırt ve yüzme yarışlarının düzenlendiği kampta, yarışmalarda birinci gelen kişi, grup ve takımlara kupa, madalya, kitap vb. hediyeler verildi.

Öğrenci üyeler tarafından kamp gazetesi hazırlandı. Kampta yaşananların mizahi bir dille anlatıldığı Kamp TV izlendi.

14 Eylül Perşembe günü sabahı, kahvaltının ardından kamp, tatlı yorgunluklarla, yeni arkadaşlıklarla ve örgütlülük bilinciyle sona erdi.